השארת קטינים ללא השגחה למס' ימים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

20/01/2015 | 10:40 | מאת: אלונה

שלום רב, רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להשאיר קטין ללא השגחה לצורך נסיעה לחופשה למספר ימים/שבועות?

שלום רב, על פי חוק העונשין (תיקון מספר 59) התשס"א- 2011, "המשאיר ילד שטרם מלאו לו שש שנים בלא השגחה ראויה, ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר שלוש שנים; עשה כן ברשלנות, דינו - מאסר שנה; עשה כן במטרה לנטוש את הילד, דינו - מאסר חמש שנים."" הנחיות 'בטרם' להורים בנושא השארת ילדים לבד הן: • החל מגיל 9-11 ניתן להשאיר ילדים עד שעתיים ומגיל 12-14 ניתן להשאיר ילדים לפרקי זמן ארוכים יותר. • דואגים להשאיר את הבית לפני היציאה ממנו ללא מפגעים בטיחותיים כדי להפחית את הסיכון של הילד להיפגע בתאונה. • משאירים לילדים מספר טלפון שבו אנחנו זמינים. • משאירים מספרי טלפון חשובים לקריאות חירום במקום בולט ונגיש. • כדאי להכין לילד ארוחה מוכנה מראש . בנוסף, חשוב ללמד ילדים הנשארים לבדם: • שימוש בטוח במכשירי חימום, במכשירי חשמל ובגז • היכן יציאת החירום בבניין • כלים בסיסיים של עזרה ראשונה • לא לפתוח את הדלת לאנשים זרים על פי מחקרים, ילד בן 6 לא מבין לגמרי את כל הסיכונים הקיימים ועלול לסכן את עצמו. בברכה, מיכל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים