מושב בטיחות שהופך לבוסטר - פחות בטיחותי ?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

03/01/2015 | 17:05 | מאת: מיכל

שלום אנחנו בשלב של מעבר לסמקל לכסא בטיחות, תנוק בן 9 חודשים, כמובן נקנה רק כיסא שאפשר להושיב נגד הכיוון עד 16 קילו לפחות. השאלה היא האם בענין הבטיחותי יש הבדל בין מושב שהופך בהמשך לבוסטר לכזה שלא ? כי יש שאומרים שמושב שבהמשך הופך לסוטר - כבוסטר הוא פחות בטיחותי לילד לעומת מושב שלא הופך לבוסטר בגלל המשקל שלו אך לא מובן לי מדוע. אשמח לדעתכם, תודה מיכל

שלום מיכל, כל מושבי הבטיחות מקבלים תקן בטיחות בהתאם למפרט ולשימושים של מוצר - כלומר: אם המושב הוא מודולרי ואמור לשמש כפונקציות שונות (נגד כיוון הנסיעה כסלקל/מושב בטיחות, עם כיוון הנסיעה כמושב בטיחות ולאחר מכן כבוסטר), הוא נבדק כיחידה אחת וגם בכל אחד מהשימושים השונים. בהתאם לכך, לכל אחד מאופני השימוש יש גם הנחיות שימוש ספציפיות ושונות - אופן חגירת הילד ועיגון לרכב, מגבלת גובה ומגבלת משקל. \ עם זאת, בטיחות היא גם פונקציה של התאמה ושל נוחות השימוש במוצר. לכן המלצתי היא, שכאשר בנך יגיע לגיל שבו תרצו להשתמש במושב כמושב מגביהה בלבד, תבדקו האם הוא מתאים לבנך מבחינת מיקום חגורת הבטיחות, גובה משענת הראש, ישיבה זקופה וכד'. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים