המלצה מיטבית למעבר לבוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/12/2014 | 12:52 | מאת: מיכל

שלום, האן בן 4 גבוה ורזה ששוקל כ 16 קג צריך לעבור לבוסטר? הכתפיים גבוהות מהחריצים העליונים של מושב הבטיחות אבל המשקל נמוך מ 18. תודה רבה.

28/12/2014 | 19:39 | מאת: מיכל

שאלה נוספת דומה לגבי בן 3.9 שכבר שוקל סביבות 20 קילו וגם אצלו הכתפיים גבוהות מהחריצים העליונים של מושב הבטיחות. האם להתחיל לחגור בחגורת הרכב? הוא יושב ממש בנוחיות בכסא הבטיחות עם רצועות המושב ורק עניין גובה הכתפיים אולי בעייתי. תודה רבה!

שלום מיכל, הנחיית הבטיחות היא להמשיך להושיב ילדים במושב בטיחות המעוגן לרכב כאשר הילדים חגורים ברצועות פנימיות לפחות עד הגיעם ל- 18 ק"ג ורק לאחר מכן לעבור לבוסטר. הסיבה לכך הינה: בזמן תאונה חו"ח, כאשר ילדים נחגרים ברצועות של מושב הבטיחות קיימת חלוקת אנרגיה על פני מספר נקודות אחיזה בגוף, וזו מפחיתה את עוצמת הפגיעה בהשוואה לשימוש בבוסטר בו נחגרים בחגורת הרכב. מרבית מושבי הבטיחות מאפשרים שימוש לפחות עד משקל 18 ק"ג ולכן במידה והמושב מתאים למידותיו אין סיבה להחליף מושב. יחד עם זאת, יש לוודא כי: * אוזניו של הילד לא עוברות את קצה גב מושב הבטיחות, במידה וכן-המושב אינו מתאים לילד. * רצועות החגירה יוצאות מגובה או מעט מעל לכתפיים. כאשר הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו המושב אינו מתאים. לדברייך, כתפי הילד גבוהות מהריצים העליונים של מושב הבטיחות ולכן מומלץ להעבירו לבוסטר עם רצועות פנימיות. בוסטר כזה משמש בשלב הראשון, כאשר משקל הילד עדיין נמוך, כמושב בטיחות לכל דבר, ובהמשך, עם הוצאת הרצועות הפנימיות, משמש כבוסטר רגיל. כך הילד יוכל לעשות שימוש במושב למספר שנים רב יחסית. עוד מומלץ לרכוש את הבוסטר עם הרצועות הפנימיות בנוכחות הילד, וזאת על מנת לוודא התאמת המושב למידותיו ולהבטיח רכישת מושב שכתפי הילד יוצאות מגובה או מעט מעל לכתפיים. המשך יום נעים ובטוח,

שלום מיכל, הנחיית הבטיחות היא להמשיך להושיב ילדים במושב בטיחות המעוגן לרכב והילדים חגורים ברצועות פנימיות *לפחות* עד 18 ק"ג ורק לאחר מכן לעבור לבוסטר. לכן, ההנחייה תקפה גם לגבי ילד שמשקלו כ-20 ק"ג. יחד עם זאת, אם כתפי הילד גבוהות מהחריצים העליונים של מושב הבטיחות - הרי שהמושב אינו מתאים לו ויש להחליפו. מומלץ גם אותו להעביר לבוסטר עם רצועות פנימיות, שמשמש תחילה כמושב בטיחות לכל דבר, ובהמשך, עם הסרת הרצועות הפנימיות, הופך לבוסטר (מושב מגביה).בשום פנים ואופן לא להתחיל לחגור בחגורת הרכב. חגירה בחגורת הרכב של ילד בגילו לא רק שמנוגדת להמלצות הבטיחות אלא מנוגדת לחוק שקובע שילד עד גיל 8 יישב במושב בטיחות / בוסטר בתאם לגילו ומידותיו! שיהיה המשך יום נעים ובטוח,

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים