מתי לעבור לבוסטר עם גב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

24/12/2014 | 08:25 | מאת: נטלי

שלום, סני בן 3 וחודשיים שוקל 16 ק"ג יושב כרגע ברכב במושב בטיחות עם כתפיות אך אנו מעוניינים לעבור לבוסטר עם גב, קראתי כי מומלץ ממשקל 18 ק"ג אך בני קטנטן (קיבל את זה ממני) ונמצא באחוזון נמוך במשקל הכסא שו אומנם מותאם עד משקל 36 אך אנחנו מרגישים כי פיזית בזמן נסיעה לא נוח לו וכי הרצועות מציקות לו, האם זה תקין לעבור לבוסטר עם גב למרות משקלו?

נטלי שלום, תודה על פנייתך לארגון בטרם לבטיחות ילדים. ניתן להעביר את בנך לבוסטר עם רצועות פנימיות המשמש כמו מושב בטיחות רק הוא גדול יותר ובעל משענת ראש גבוהה יותר. עד למשקל 18 ק"ג– מומלץ לשבת במושב בטיחות או בוסטר עם רצועות פנימיות, כשהילד חגור ברצועות הפנימיות של המושב. כאשר ילדים נחגרים ברצועות של מושב הבטיחות בזמן תאונה קיימת חלוקת אנרגיה על פני מספר נקודות אחיזה בגוף ומפחיתה את עוצמת הפגיעה בהשוואה לשימוש בבוסטר בו נחגרים בחגורת הרכב. מומלץ להשתמש במושב הבטיחות כל עוד הוא מתאים לנתוני הילד משקל וגובה. כדאי לדעת שהנחיית הבטיחות המורחבת של ארגון 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות בעולם היא להמשיך ולהסיעה ילדים במושב בטיחות (חגורים ברצועות פנימיות) עד כמה שניתן, במידה והמושב שלכם מאפשר שימוש עד יותר ממשקל של -18 ק"ג, כדאי מאוד להמשיך להשתמש במושב הבטיחות. בברכה אביטל, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים