כסא בטיחות תאומים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

02/11/2014 | 10:44 | מאת: דנה

שלום, אני בהריון עם תאומים ומבררת רבות לגביי כסא בטיחות. קראתי המון ושמעתי המון אך איני יודעת איזה כסא בטיחות לרכוש כיוון שמדובר בתאומים איני מתכוונת להוציא את הכסא מהרכב לכן סלקל פחות רלוונטי האופציה היא כיסא בטיחות המסתובב נגד כיוון הנסיעה מגיל 0-4 עם איזופיקס. השאלה היא איזה... ישנן 2 אופציות: מקסי קוזי מילופיקס המתחבר רק בעזרת איזופיקס משמע אינו יכול להיות במושב האחורי במרכז או במושב הקדמי האופציה הנוספת היא ברייטקס בולוורד. אשמח אם תוכלו לי בעניין זה. המון אינפורמציה ומידע, כל אחד אומר משהו אחר. אגב יש לנו פורד פוקוס סטיישן תודה רבה דנה

הי דנה, את צודקת השוק והמגוון מאוד מבלבלים, אך את בכיוון הנכון. מה שחשוב בבחירת מושב הוא הבנת צרכי המשפחה, נתוני הרכב וכן המלצות הבטיחות. ראשית הבהיר כי אנו לא נותנים המלצה על מושב ספציפי. כל המושבים בעלי תקן מספקים את דרישות הבטיחות הבסיסיות הכוללות גם מבחני ריסוק. חשוב לדעת כי חוץ מבטיחות, לנוחות השימוש יש משקל רב בבטיחות, זאת מכיוון שמושב שלא נוח לשימוש (כגון נושאים כמו עגינה, חגירה, שינוי גובה רצועות וכד' )עלול להיות מצב שלא נקפיד על השימוש בהתאם להוראות היצרן ובכך אנו בעצם לא מספקים את הבטיחות המקסימאלית לילדינו. שני היצרנים שהזכרת הם מהמובילים בשוק. מידע נוסף לקבלת ההחלטה: * כיוון נסיעה- הנחיות הבטיחות היא להסיעה נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים, ברכישת מושב משולב (המאפשר עגינה עם ונגד כיוון הנסיעה) יש לבדוק את הגבלת המשקל עבור כל אחד מהמצבים ולוודא שיאפשר לכם שימוש לאורך זמן. * הרכב- איזופיקס הוא המושב שבו הסיכוי לעגינה נכונה הוא הגבוה ביותר עם זאת עליך לוודא כי ברכב יש לולאות המאפשרות זאת (ברכבי פורד שלא מהשנים האחרונות מצאנו כי לא קיימים לולאות אלו) וכן ברכבים אחרים שאולי יהיו בשימוש. * גודל המושב- המושב במשולב צריך לשרת אתכם עד מעבר לבוסטר- גיל 4-5 יש לשים לב האים המושב ניראה בעל יכול להכיל ילד גדול מעבר להגבלת המשקל. * לפני הרכישה וודאו כי המושבים נכנסים לרכב והשימוש בהם מתאים לכם ולרכבכם בברכה, איילת, מוקד המומחים.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים