חיבור תקעים חשמלי לשקע בקיר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/10/2014 | 09:52 | מאת: elinors99

שלום רב, בני (3.5) שאל אותי שאלה עליה אני לא יודעת לענות ולא מצאתי תשובה אצלכם באתר. מאיזה גיל יכול ילד להכניס תקע חשמלי לתוך שקע בקיר? תודה ושבוע טוב,

שלום elinors99, פגיעות כתוצאה מחשמל הן קשות במיוחד ורובן עלולות להסתיים במוות ו/או לגרום לכוויה עמוקה יותר וחמורה יותר מכל כוויה אחרת. לכן, המלצות הבטיחות של ארגון 'בטרם' הינן לא לאפשר לילדים צעירים לגעת ו/או להכניס תקע חשמלי של מכשיר כלשהו לשקעים שברחבי הבית. ובנוסף לוודא כי– *חוטי החשמל (של מכשרי החשמל או מאריכים) תקניים ולא חשופים *שקעי חשמל שלא בשימוש מכוסים באביזר בטיחות המיועד לכך *מניעת הגישה לילדים לחוטי החשמל - מיקום גבוה או קיבוע לקיר *מותקנים גלאי עשן בבית אכן אין פסיקה חד משמעית מבחינת המלצות הבטיחות לגבי גיל הסף בו ניתן לאפשר לילד להכניס תקע חשמלי לשקע שבבית, שכן, כמו לגבי המלצות בטיחות רבות – לא רק הגיל קובע אלא גם ההתפתחות האישית של כל ילד וילד. יחד עם זאת, בגילו של ילדך (צעיר מ-5 שנים), לא מומלץ כלל לאפשר לו לחבר תקעים חשמליים לשקעים בבית. כן אפשר ומומלץ להתחיל לדבר איתו על התנהגות בטוחה סביב נושא זה ולהעניק לו הרגלי בטיחות טובים לעתיד למניעת סכנות ופגיעות כתוצאה ממגע עם חשמל. שיהיה המשך יום נעים ובטוח, נטלי, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים