בוסטרים וגיל הילדים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/10/2014 | 13:55 | מאת: אמא4

שלום מספר שאלות 1. ילד בן 6.5 אך קטן מאוד שוקל 14.5 קג וגובהו מטר אחד. ילד שני בן 6.5 קטן יחסית שוקל -17 16.5 קג גובהו מטר 115 בערך. האם נכון להושיב אותם בבוסטר גב? או להשאיר את הקטן מהם בכיסא בטיחות שמתאים לגובה ומשקל זה? 2. האם ניתן להושיב ילד בן 9 (שוקל 25 גובה פחות מ 140) עם בוסטר גב מעטמי נוחות? (הבוסטר מכוונן את הרצועה ויש גם הגנה לראש בהישענות הצידה)

הי אמא, לגבי התאומים למרות הבדלי המשקל התשובה לגבי שניהם זהה: •הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם היא לא לעבור לבוסטר לפני משקל של 18 ק"ג. •עם זאת, הנחיית הבטיחות המורחבת של ארגון 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות בעולם מומלץ להמשיך ולהסיעה ילדים במושב בטיחות (חגורים ברצועות פנימיות) עד כמה שניתן- כאשר ילדים נחגרים ברצועות של מושב הבטיחות בזמן תאונה קיימת חלוקת אנרגיה על פני מספר נקודות אחיזה בגוף ומפחיתה את עוצמת הפגיעה בהשוואה לשימוש בבוסטר בו נחגרים בחגורת הרכב. •במידה והמושב שלכם מאפשר שימוש מעבר ל -18 ק"ג, כדאי מאוד להמשיך להשתמש במושב הבטיחות. לגבי סוגי בוסטר גב, ובכך אתן מענה עבור כל הילדים: * בוסטר מיועד• מיועד להתאמת חגורת הרכב למידות הילד. חגורת הבטיחות אינה מתאימה למידותיו של ילד ועלולה בזמן תאונה לגרום לפציעה קשה ונזק רב. ישיבה במושב מגביה מתאימה את חגורת הבטיחות, אגן כתף, כך שתהיה ממוקמת על אגן הירכיים ובמרכז בית החזה ובכך מופחת הנזק בזמן תאונה. יש לוודא כי כאשר הילד יושב על הבוסטר, חגורת האגן ממוקמת על עצמות האגן וחגורת הכתף באמצע בית החזה. * בוסטר עם גב ובוסטר בלי גב מספקים את אותו מענה. אין בעקרון הבדל בינהם. *כפי שציינת לבוסטר עם גב יש לרוב מתאם לחגורת הכתף להתאמה למידות הילד ולכן מומלץ לשימוש עבור כל משתמשי הבוסטר בכל גיל. בברכה איילת, מוקד מומחים בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים