נסיעה באוטובוס

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/10/2014 | 07:46 | מאת: חן

שלום. אם אין ברירה וצריך לנסוע עם תינוק בן 5 חודשים באוטובוס ללא סלקל, עדיף להשכיב אותו בעגלה או להחזיק במנשא (ואיזה סוג מנשא)?

חן שלום, לארגון 'בטרם' אין המלצה האם עדיף ללהשכיב את התינוק בעגלה או על הידיים/במנשא, זאת מכיוון שבכל מקרה אין משהו שמעגן את העגלה לשלדת האוטובוס. אם באוטובוס קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה מושב בטיחות/סלקל – רצוי להושיב את הילד במושב בטיחות חגור. יחד עם זאת, חשוב לדעת שככלל, בעת נסיעה באוטובוס הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה מאשר רכב רגיל. מומלץ לשבת עם הילד במושבים שהם נגד כיוון הנסיעה או במושבים שיש לפניהם מושב אחר (לא במושבים הסמוכים לדלתות היציאה מהאוטובוס). בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים