חגורת בטן במושב אחורי אמצעי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/10/2014 | 13:57 | מאת: אמא4

יש לנו מיניוואן שבו שלוש שורות מושבים. בשורה השנייה האחורית באמצע יש חגורת בטן בלבד. האם מותר להושיב שם ילד בן 12 (משקל 35 גובה 145) ? והאם ניתן להשיג מתאמים לרצועות בטן כך שיהפכו לקשירה רגילה בשלוש נקודות וכך יותאמו לקשירת ילד?

הי אמא, על פי נתוני הילד אין צורך לחגור את הילד ברכב כשהוא יושב על גבי בוסטר. לכן על פניו אין מניעה חוקית להושיבו במושב זה (בעת שימוש בבוסטר אסור להיחגר בחגורת אגן). עם זאת, ישנה עדיפות בטיחותית ברורה לחגירה בחגורת אגן כתף. חגורת אגן אומנם מונעת "מעוף" מהמקום בזמן עצירה פתאומית או תאונה, אך תנועת הגוף שתיגרם, עלולה להוביל לחומרת פגיעה קשה יותר מאשר בעת חגירה באמצעות חגורת אגף כתף. לנו לא ידוע על מתאמים כפי שציינת ובמידה ואת מאתרת מוצר מאין זה יש לבצע בדיקה האם בעלי תקן ואישור על יתדי יצרן המכונית. פתרון אפשרי, (כאין ברכב מושבים פנויים ובהם יש חגורת אגן כתף) במידה ויש ילדים נוספים בבית המשתמשים במושב בטיחות, מומלץ לבדוק האם , על פי הוראות היצרן, ניתן לעגן את מושב הבטיחות שלהם לרכב באמצעות חגורת אגן בלד (לרוב אפשרי במושבים בעלי תקן אמרקאי). איילת, מוקד מומחים בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים