כיסא בטיחות - בדיקת מעבדה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/09/2014 | 12:26 | מאת: מתעניין

שלום רב, יש באפשרותנו לקבל כיסא בטיחות בן 3 שנים מבני משפחה. לפי מיטב ידיעתי - הכסא לא היה ברכב בעת תאונה. רציתי לדעת האם יש מעבדה בה ניתן לבדוק את מצב הכיסא. האם יש אפשרות לבדוק בצורה ויזואליות ולדעת האם הכיסא פגום? אם כן, איך? אומרים שאם קרתה תאונה, יש להחליף כיסא, 1. האם יש צורך להחליף כיסא גם אם התינוק לא היה ברכב? 2. האם לאחר כל תאונה יש להחליף כיסא? גם אם מדובר בתאונה במהירות נמוכה בחניון? אודה לתשובתכם

שלום, יצרני מושבי הבטיחות אוסרים על שימוש במושב בטיחות שעבר תאונה גם אם לכאורה נראה כי לא נגרם נזק למושב הבטיחות אך ייתכן כי המושב נפגע בחלקיו הפנימיים והוא לא יהיה יעיל בעת תאונה נוספת. בנוסף, אחת המטרות של מושב הבטיחות הינה לספוג חלק מעוצמת התאונה לרצועות החגירה ובכך להקטין את עוצמת התאונה המועברת לילד. יתכן ובתאונה שעבר מושב הבטיחות נפגמה יכולת זו והרצועות הפנימיות אינן תקינות. יש לבדוק בהוראות יצרן מושב הבטיחות את הנחיותיו לגבי מושב בטיחות שעבר תאונה. עם זאת, כאשר התאונה היא קלה, יש לבדוק האם התנאים הבאים התקיימו: *ניתן היה להסיע את הרכב ממקום התאונה ללא גרר או כל עזרה אחרת. *הדלת הקרובה ביותר למקום בו היה מותקן מושב הבטיחות לא ניזוקה כלל. *אף לא אחד מהנוסעים ברכב נפגע בתאונה ופונה או הלך מרצונו לבית החולים *אף לא אחת מכריות האוויר ברכב התנפחה בעת/כתוצאה מהתאונה. *למושב הבטיחות אין נזקים נראים לעין.  אם התשובה על כל הסעיפים היא חיובית, אין חובה להחליף את מושב הבטיחות לאחר תאונה. אם התשובה על אחד הסעיפים או יותר היא שלילית - חובה להחליף את מושב הבטיחות לאחר התאונה. לא ידוע לנו על מעבדות חיצוניות הבודקות מושב לאחר תאונה (פרט לאלה בחו"ל הבודקות תקינות מושבי בטיחות עם צאתם לשוק), אולם תוכל להתייעץ עם היצרן עצמו במידת הצורך.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים