שלושה ילדים בכיסא אחורי של רכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/09/2014 | 22:51 | מאת: מיטל

שלום, ממה שקראתי ברשת שאלתי נשאלה פעמים רבות בגרסאות דומות, אך אשאל אותה ביחס לנתונים שלנו: יש לנו ניסן אלמרה פרפקט. רכב מצויין שלא תכננו להחליף. כיום יושבים מאחור 2 ילדים בגילאי 3, 5 בכסאות בטיחות אוונפלו אדוונס ואלפא אומגה עילית של קוסקו. בעוד 3 שבועות בע"ה תצטרף תינוקת נוספת. היום גילינו שסלקל מקסי קוזי אינו נכנס מאחורה באופן שמאפשר חגירה נוחה. ברצוננו להעביר את בן החמש לבוסטר עם משענת למרות שמשקלו מיניאלי לבוסטר (18 קג)אך עדיין הצפיפות לא תאפשר חגירה נוחה. האם תוכלו להמליץ על כסאות צרים יותר שייכנסו בניסן? תודה

מיטל שלום ותודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. אכן המקום הבטוח ביותר עבור ילדיך הוא במושב האחורי של הרכב. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם וזאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב לכן כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בשוק כיום קיים מגוון רחב הן של מושבי בטיחות צרים יחסית והן של בוסטרים(מושב מגביה)צרים . להלן רשימה חלקית בלבד לבוסטרים צרים (עד 40 ס"מ רוחב) שתוכלי לרכוש: MY BABY SAFETY BABY JUNIOR MAXI POLO DRIMO VARIO MAX DISNEY BABY COSI SPORT RODI חשוב לציין כי אין ברשימה זו המלצה כלשהי מטעם ארגון 'בטרם' על מוצר ספציפי זה או אחר. בברכה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים