שינה מחוץ לבית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/08/2014 | 23:36 | מאת: Shushon

שלום, האם בטוח לתת לתינוק בן 9.5 חדשים לישון לילה שלם על מזרון בלבד? בשל בלתם אנו נאלצים למצוא פתרון שינה יצירתי - בהעדר מיטה. חשבנו לשים את מזרון הלול על הריצפה ולתחום אותו בכריות. האם בטוח? האם הכריות יוצרות סכנת חנק? תודה

שלום Shushon, מבחינת מניעת נפילה - הפתרון היצירתי של שימת מזרון על הרצפה - טוב מאד שכן התינוק גם אם יתגלגל מעט מהמזרון - לא ייגרם לו כל נזק, בהיות המזרון מונח על הרצפה. מבחינת סכנת חנק - הדבר רלוונטי יותר לתינוקות רכים מאד (בני חודשים ספורים בלבד)ופחות רלוונטי כאשר התינוק זוחל / יושב ו/או פעיל בדרכים אחרות. יחד עם זאת, עדיין מומלץ לתחום את מזרון התינוק בכריות שאינן רכות מאד על מנת שיוכל להיחלץ בקלות מהכרית. מבחינת סכנות אחרות - כאשר נמצאים בסביבה שאיננה הבית - יש לבדוק ביסודיות את המקום למניעת סיכונים פוטנציאליים (חפצים קטנים שפזורים מסביב, דלתות או חלונות פתוחים, מאפרות / גפרורים שיש להרחיק וכו').

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים