נסיעה ארוכה עם תינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

13/08/2014 | 07:52 | מאת: טלי

היי. יש לי תינוקת בת חצי שנה .ברכב היא יושבת בסלקל במושב קדימה הפוך מכיוון הנסיעה ואני מנטרלת את כרית האוויר. כשיש נסיעה של למעלה משעה לפעמים היא בוכה כי כבר קשה לה הישיבה הרצופה בכיסא. האם אפשר שאחד הילדים הגדולים היושב מאחור יוכל להוציא אותה מידי פעם ולהחזיק אותה בידיים בזמן הנסיעה? כי לא חושבת שזה יעזור לעצור להפסקה ולהרים אותה.כי נסיעה ממושכת קשה לתינוק תודה.

שלום טלי, על פי החוק (וכמובן שהמלצות הבטיחות תומכות בכך), אין להסיע ברכב ילדים עד גיל 3 אלא אם כן הם רתומים במושב בטיחות. לכן אסור בתכלית האיסור לשחרר את רצועות הסלקל של בתך בזמן הנסיעה. הכלל הזה נועד לשמור על בטיחותה ועל חייה. בנוסף, המקום המומלץ להסעת תינוקות וילדים ברכב הוא המושב האחורי. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי).

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים