איזופיקס במושב האמצעי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/08/2014 | 00:14 | מאת: עי

שלום רב, יש לי כמה שאלות הקשורות לאיזופיקס ולישיבה באמצע המושב האחורי: 1. האם ניתן לחבר את האיזופיקס (כאשר הוא מגיע עם רצועות ותנינים באמצע הרכב), כאשר תנין 1 נתפס בחלק הקיצוני ימני של המושב השמאלי והתנין השני נתפס בחלק השמאלי קיצוני של המושב הימני ? 2. כאשר אני מנסה לחבר כיסא במושב האמצעי כשפניו נגד כיוון הנסיעה אני מגלה כי החגורה קצרה מידי, האם יש לכם רעיון טוב יותר ממה שחשבתי בסעיף 1 ? לתשובתכם אודה,

עי שלום ותודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. ראשית אציין כי השימוש בעיגוני האיזופיקס, כמו בכל מוצר אחר, כפופים להנחיות היצרן והשימוש בהם הוא למטרה לשמה נועדו בלבד. כיוון שהאיזופיקס קיים במושבים הקיצוניים, יש לעגן את מושב הבטיחות במקומות אלה בלבד ואין לחבר את מושב הבטיחות באופן אחר. לפיכך אין להתקין בשום אופן מושב בטיחות באיזופיקס בשיטה שציינת כיוון שלולאות האיזופיקס ברכבך יועדו למושב שמאל וימין בלבד במושב האחורי של הרכב ולא למרכז המושב. הפתרון שהצעת יהווה שימוש לא נכון וכיוון שכך הוא אינו בטיחותי. שנית, כיוון שרוב התאונות הן חזיתיות, המקום הבטוח ברכב הוא המושב האחורי ורצוי במרכזו אך במידה ולא ניתן להתקין מושב בטיחות/סל קל במרכז המושב האחורי, האלטרנטיבה הבאה היא עיגון מושב הבטיחות באחד ממושבי הקיצון של המושב האחורי של הרכב(לא משנה צד ימין או שמאל). חשוב לזכור כי למען בטיחות ילדיך, יש להקפיד לעגן את מושב הבטיחות בהתאם להוראות יצרן המושב ובהתאם לספר ההוראות של סוג הרכב שברשותך בלבד. בברכה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים