להאכיל תינוק בנסיעה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/07/2014 | 17:03 | מאת: אמא של יאיר

יש לי תינוק כמעט בן שנה, ושמעתי היום לראשונה שזה לא בטוח להאכיל תינוקות (בקבוק / מוצקים) בזמן הנסיעה, מחשש לחנק. חיפשתי ולא מצאתי הנחיה כזו באתר משרד הבריאות / האתר של ארגון בטרם. האם זה אגדה אורבנית,או שמא באמת יש סיכון בטיחותי בכך? ואם כן, עד איזה גיל ההנחיה הזו תקפה? תודה!

שלום אמא של יאיר, אכילה בזמן נהיגה אינה מומלצת ממספר סיבות: ראשית, במקרה של אכילת מוצקים המנח של התינוק, שהוא חצי שכיבה, בהחלט יכול לשבש את הבליעה ולגרום לחנק. שנית, תנאי הדרך (בורות בכביש, פניות חדות, פסי האטה וכד') גורמים לרכב לקפוץ ולהטלטל. תינוקות וילדים צריכים לאכול כאשר אינם בתנועה על מנת למנוע סכנה שהמזון יישאף בטעות לקנה הנשימה במקום לוושט. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים