מעבר מסלקל לכיסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/07/2014 | 15:09 | מאת: טל

שלום, בתי בת 8 חודשים שוקלת 8 קילו. בעת ישיבה בסלקל הרגליים שלה כבר נוגעות במושב האחרוי של הרכב, היא ממש יכולה להכות במושב עם הרגליים. היא יחסית גבוהה לגילה, מעל הממוצע. עם זאת הראש עדיין לא מגיע לסוף הסלקל. האם יש צורך כבר להעביר אותה לכיסא בטיחות שיהיה נגד כיוון הנסיעה או שאפשר להשאיר אותה עדיין בסלקל עד גיל שנה? תודה, טל

טל שלום רב, הבחירה אם להעביר את ביתך עכשיו או מאוחר יותר קשורה אך ורק לנוחותש לך. כל עוד ביתך תישאר ישובה נגד כיוון שנסיעה את יכולה להעביר אותה גם כעת. לצד שזה, גם מבחינה בטיחותית אין מניעה להשאיר אותה בסל קל כיוון שהרגליים, גם אם הן מקופלות, הן בטוחות. אם מרגיש לך שלא נוח לה, תוכלי להעביר אותה כבר עכשיו, כל עוד היא ממשיכה לשבת נגד הכיוון (אגב, וממלץ גם לאחר גיל שנה). בברכה, מיכל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים