קהילת קליבלנד 5 ת"א

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/06/2014 | 12:23 | מאת: רינת

שלום :) לי יש ילדה בת 8..מקסימה אחראית וחכמה! עולה לכיתה ג'. עד עכשיו היא הייתה בצהרון. אני אם חד הורית ואין לי עזרה כספית בכלל...גם לא מזונות :( אין לי איך לשלם על צהרון 1000 בחודש...ואני חושבת שאני יכולה לסמוך על ביתי להישאר 2.5 גג לבד. היא יודעת לחמם אוכל במיקרו ויש לה גם טלפון בבית וגם נייד. אבל הבנתי שלפי החוק זה לא אפשרי להשאיר ילד מתחת לגיל 9. זה נכון? הבת שלי נשארה כמה פעמים לבד לחצי שעה שעה כשיצאתי לסופר או לסידורים. אשמח לתשובה כי אני באמת לא יודעת מה לעשות. תודה

בנוגע לשאלתך, הנחיות 'בטרם' להורים בנושא השארת ילדים לבד הן שהחל מגיל 9-11 ניתן להשאיר ילדים עד שעתיים ומגיל 12-14 ניתן להשאיר ילדים לפרקי זמן ארוכים יותר, כמו כן: • דואגים להשאיר את הבית לפני היציאה ממנו ללא מפגעים בטיחותיים כדי להפחית את הסיכון של הילד להיפגע בתאונה. • משאירים לילדים מספר טלפון שבו אנחנו זמינים. • משאירים מספרי טלפון חשובים לקריאות חירום במקום בולט ונגיש. • כדאי להכין לילד ארוחה מוכנה מראש . בנוסף, חשוב ללמד ילדים הנשארים לבדם: • שימוש בטוח במכשירי חימום, במכשירי חשמל ובגז • היכן יציאת החירום בבניין • כלים בסיסיים של עזרה ראשונה • לא לפתוח את הדלת לאנשים זרים בברכה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים