פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
1128 הודעות
1084 תשובות מומחה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים

03/11/2021 | 20:45 | מאת: טל

הי, האם יש הגבלת גיל על אכילת שקדי מרק, גרגרי תירס ואפונה? תודה(:

מרבית מקרי החנק נגרמים ממזון. קנה הנשימה של תינוקות ופעוטות (לידה עד 5) צר ביחס למבוגרים. כאשר חפצים קטנים או מזון נשאף לקנה הנשימה הוא חוסם את כניסת האוויר ועלול לגרום במהירות למצב של חנק. התנהגות בטוחה יכולה למנוע חנק ולהציל חיים. ההמלצות המובאות להלן הן כלליות ואינן מתאימות תמיד לכל הילדים. בנוסף, בכל הנושא של מזונות לא מיד יש תשובה ברורה לכל מצב. יש אין ספור מאכלים, דרכי הגשה ומתכונים. חשוב להבין את גורמי הסיכון ובהתאם לקבל החלטה. ישנם מספר מאפייני מזון שמהווים  לסיכון לחנק,  בקבלת החלטה על מידת ההתאמה של מזון לילדכם יש לבחון האם למאכל זה יש את גורמי מאפייני הסיכון הבאים-  חלק, עגול, קשה, דביק. במידה והמזון שאתו אתם מעוניינים לתת לילדכם עונה על אחד ממאפינים אלו שיקלו האם יש להתאים את אופן הגשתו או לוותר בכלל על הגשתו לילדכם. . למניעת חנק יש להקפיד האכלה בטוחה ולקבל כי לכל ילד קצב התפתחות משלו. חשוב לעקוב אחר יכולות הילד ולהתאים את המזון ליכולותיו. להלן הכללים למניעת חנק: אוכלים תמיד בישיבה ותחת השגחת מבוגר בזמן האכילה לא עוסקים באף פעילות אחרת מלמדים את הילדים ללעוס היטב ומשגיחים בזמן האכילה. מגישים באופן הדרגתי מרקמים שונים. מתחילים בהאכלת אוכל מרוסק, לאחר מכן מגישים אוכל רך בחתיכות קטנות המותאמות ליכולות הילד. חשוב לאפשר לילד להתנסות בסוגי מזון שונים כדי לשפר יכולות לעיסה. התאמת מעכלים עגולים וחלקים- חותכים לאורך מאכלים עגולים כמו עגבניות שרי, ענבים, מלפפון, נקניקיות וכו' מאכלים קשים- אין לתת לתינוקות פיצוחים כמו אגוזים, בוטנים, שקדים, פופקורן וכו' בשל נטייתם להתנפח ולחסום את קנה הנשימה  - אלא אם כן הם ומוגשים במרקם חלק לגמרי קטניות ניתן לתת לאחר בישול כאשר לאחר ריכוך ההמלצות המובאות להלן הן כלליות ומספקות כלים לקבל החלטות עבור מאכלים השונים. סכנת החנק ממאכלים שונים היא פעמים רבות סובייקטיביות, זאת מכיוון שמעבר להנחיות המבוססות על גורמי סיכון של המזון עצמו, יש השפעה ליכולת האכילה והלעיסה של הילד. לכן חשוב מאוד להקפיד על בטיחות בזמן אכילה.  לקחת בחשבון את יכולות הילד  ולזהות האם מיונמנות הלעיסה של הילד יאפשרו אכילה בטוחה. לגבי מאכלים מסויימים- להלן קישור למידע באתר. במידה ואין את המאכל הרלוונטי יש לפעול לפי הכללים מעלה- https://www.beterem.org/%d7%9e%d7%9e%d7%94-%d7%a0%d7%a4%d7%92%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%9c%d7%93%d7%99%d7%9d/%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%97%d7%a0%d7%a7/

27/06/2021 | 10:27 | מאת: נדיה

שלום, האם תוקף הסל קל הוא ממועד הקנייה או מתאריך היצור? יש לי סל קל ברייטקס דגם B-SAFE 35 שנקנה באוגוסט 2016 ונפתח לשימוש בסוף ספטמבר 2016, האם הוא עדיין בתוקף? תודה

למרבית מושבי בטיחות וחלקיהם יש תוקף שימוש, בין אם היו בשימוש רצוף או היו באחסון. למיטב ידיעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים, ולא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. במידה ורוצים להשתמש במושב או בבסיס משומש עלינו לבדוק את התוקף ספציפית לכל מושב בו רוצים להשתמש. בנוסף, חשוב לוודא שהמושב לא היה ברכב בזמן תאונה.  הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות נקבעת ע"י היצרן, ואינה אחידה לכל המושבים. הגדרת תוקף נובעת מעדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות. סיבה נוסף לתוקף השימוש נובעת מהיבטים הנוגעים לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. מומלץ להשתמש במוצר המספק את הגנת הבטיחות הטובה ביותר. במושבי בטיחות עליהם מסומן תוקף השימוש שנקבע על ידי היצרן,  מומלץ להשתמש בהתאם. יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, האם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש  (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין, צריך לבדוק זאת מול היצרן. מושב בטיחות תקין לשימוש הוא מושב שנימצא בתוקף, ניראה שלם  לגמרי, לא היה ברכב בזמן תאונת דרכים, ומתאים לרכב

שלום, ברשותי ג'יפ מיצובישי אאוטלנדר. למרות שמדובר ברכב רחב מאד, אני מתקשה להכניס שלושה כסאות בטיחות במושר האחורי. מלבד העובדה שכסאות הבטיחות שיש לנו די רחבים, ישנה גם בעיה הנובעת ממבנה הכריות במושב האחורי של הרכב: בכל אחד משלושת המקומות ישנו למעשה שקע קטן, על מנת לאפשר נוחות ישיבה מירבית. וכך, שני כסאות הבטיחות בצדדים יושבים בתוך השקעים שבמושב, מה שמשאיר מרווח גדול (10 ס"מ פלוס) בינם לבין הדלתות. רציתי לדעת האם ניתן בעזרת מגבות מקופלות "למלא" את אותם השקעים שבמושבים, וכך ליצור שטח מישורי יותר שיאשפר הזזה של הכסאות בצדדים, ויפנה יותר מקום לכסא האמצעי. כל זאת כמובן מבלי לפגוע בבטיחות. בתודה מראש

יצרני מושבי בטיחות מקבלים את אישור התקן שלהם לאחר בדיקות שונות הכוללות מבדקי ריסוק לעמידה בתקן, בהתאם להוראות השימוש וההתקנה בספר ההנחיות. בהתאם לכך, על מנת שמושב הבטיחות יספק את ההגנה המובטחת, חל איסור להוסיף אביזרים ומוצרים למושב עצמו או בתבליך ההתקנה.  כאשר מעוניינים להוסיף אביזר למושב הבטיחות שלא סופק ע"י היצרן ואינו חלק מהמושב, יש לפנות ליצרן ולקבל את אישורו לשימוש במוצר.

04/12/2020 | 14:20 | מאת: אופיר

היי :) קיבלנו סלקל משומש של מקסי קוזי. נקנה ב2015, אך שומש למעשה רק במשך שנה, ושאר הזמן היה עטוף ומאוחסן. לא עבר תאונות. האם מותר להשתמש בו?

מושב בטיחות תקין לשימוש הוא מושב שנימצא בתוקף, ניראה שלם  לגמרי, לא היה ברכב בזמן תאונת דרכים, ומתאים לרכב  למרבית מושבי בטיחות יש תוקף שימוש, בין אם היו בשימוש רצוף או היו באחסנה. למיטב ידיעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. במידה ורוצים להשתמש במושב משומש עלינו לבדוק את התוקף ספציפית לכל מושב בו רוצים להשתמש. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות נקבעת ע"י היצרן ונובעת מעדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות. סיבה נוסף לתוקף השימוש נובעת מהיבטים הנוגעים לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. מומלץ להשתמש במוצר המספק את הגנת הבטיחות הטובה ביותר. במושבי בטיחות עליהם מסומן תוקף השימוש שנקבע על ידי היצרן,  מומלץ להשתמש בהתאם. יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, האם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש  (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין, צריך לבדוק זאת מול היצרן. מושב בטיחות תקין לשימוש הוא מושב שנימצא בתוקף, ניראה של  לגמרי, לא היה ברכב בזמן תאונת דרכים, ומתאים לרכב  לפני שימוש במושב משומש יש לבדוק: 1. ההיסטוריה - לוודא שלא היה ברכב בזמן תאונה 2. המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים 3.קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב 4. מתאים לתקנים העדכניים (האירופיR- 129 –   ECE// ECE R44/04 או FMVSS 213  / האמריקאי) 5. המושב מתאים להתקנה ברכב שברשותכם 6. נמצא בתוקף לשימוש - זיהוי הגבלת זמן השימוש במושב שלכם על ידי היצרן- המידע הנמצא במדבקה בגב המושב או מוטבע בפלסטיק (קשה לאיתור):      - במידה ומוצאים הגבלת זמן מומלץ להיענות לה.      - מידה ולא מאתרים הגבלת זמן שימוש, מומלץ לבדוק באתר החברה או לשלוח דרך האתר שאלה לפניות הציבור      - במידה אין הגבלת זמן שימוש, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים לעיל מתקיימים. חברות evenflo ו-maxi-cosi מציינות במפורש כי חישוב הזמן לשימוש הוא מתאריך הרכישה. חברת evenflo לרוב מאפשרת ל-8-6 שנות שימוש וחברת maxi-cosi מאפשרת לרוב 5 שנות שימוש מיום הרכישה.

26/09/2020 | 21:57 | מאת: צרפתי מריה

שלום, ברצוני לדעת האם צורת התקנה של כסא בטיחות עבור ילד בן 3 שנים במשקל כ15 ק"ג המתוארת בתמונה היא התקנה תקנית ובטוחה עבור הילד. למושב אין חיבורי איזופיקס

קיימת מורכבות בעיגון מושבי בטיחות והשימוש נכון בהם!!! מניסיוננו, הורים יכולים להתקין את  מושבי הבטיחות, בהצלחה ובצורה נכונה (ללא תזוזות), אך הדבר דורש לעתים מאמץ וקושי. הכלל הראשון בשימוש במושבי בטיחות הוא הענות להוראות היצרן, הן יצרן מושב הבטיחות והן יצרן הרכב. רק עמידה בהנחיות שלהם יספקו לנו את מלוא ההגנה המובטחת. אין אחידות בהוראות השימוש בין יצרנים. לכל מושב יש סט שונה של הנחיות, הגבלות הפעלה שונות לעיגון ולשימוש. כלים לעגינה נכונה. גם ברכבים אין הנחיות אחידות לגבי מיקום מותר, הגבלות למוצרים ספציפיים וסוגי החגורה.  לפני ביצוע עגינת מושב בטיחות ברכב יש לבדוק: ספר ההוראות למושב הבטיחות- קראו באדיקות את הוראות ההתקנה בחוברת ההוראות, כאשר המושב נימצא מולכם (בבית ולא ברכב) וזהו את אופן הביצוע לפני היציאה לרכב. בחלק מספרי ההוראות ישנן הנחיות מדוקדקות ובהן גם "טיפים" לסיוע בהידוק ועגינה נכונה. לרוב ההנחיות באנגלית יותר ברורות וכדאי להסתייע בהן ספר הרכב - זהו בספר הרכב בפרק העוסק בהסעת ילדים הוראות ומגבלות למיקום מותר למושבי בטיחות ודרכי העגינה האפשריות. יכולה להיות הגבלות בהתאם לסוג החגורה, מבנה המושב, זיהוי מיקום לולאות איזופיקס וטדר ועוד סרטוני התקנה- מומלץ לחפש סרטוני התקנה למושב הבטיחות שלכם, לחברות רבות יש הפניה לסרטים מתוך אתר החברה. לעיתים יש מדבקה על גבי המושב בה QR קוד לקישור לסרטון התקנה לאחר עיגון של מושב הבטיחות ברכב חשוב לוודא כי המושב לא יכול לזוז כמעט בכלל, בודקים זאת ע"י דחיפה של המושב לצדדים (על גבי ספסל הרכב לימין ולשמאל) . אם המושב זז מעל 2.5 ס"מ אז עיגון . ארגון בטרם מקיים סדנאות לייעוץ להתקנת מושבי בטיחות מספר פעמים בשנה, לצערי אין מועד לסדנה בזמן הקרוב. ניתן להיעזר ביועצים מורשים מטעם NHTSA (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים של ארה"ב, כולם בעלי תעודה בתוקף) להתקנת מושבי בטיחות ברכב. רשימת היועצים נימצא בקישור באתר בטרם: http://www.beterem.org/template/default.aspx?PageId=1105&catId=103&maincat=17 טכנאי התקנת מושבי הבטיחות אינם עובדי ארגון 'בטרם' ואינם פועלים תחת סמכות הארגון. ארגון 'בטרם' אחראי להדרכת הטכנאים בקורס ההסמכה מטעם ארגון .Safe Kids Worldwide מרבית הטכנאים המומחים עובדים כמוכרים בחנויות למוצרי תינוקות. עלות השירות משתנה ונקבעת על ידי הספק. מחיר השירות עשוי להיות תלוי ברכישת מושב הבטיחות בחנות הטכנאי. הדרכות והתקנות ללקוחות נוספים היא על דעת הטכנאי.

22/07/2020 | 13:18 | מאת: עדי

בהמשך לשאלה הקודמת - האם יש סכנות בריאותיות למשפחה עם ילדים קטנים ששותים באופן קבוע מים משישיות מים מינרליים? תודה

הי, גם במקרה זה לא אוכל לעזור.

22/07/2020 | 12:58 | מאת: עדי

שלום. יש לי ילד בן 4 וילדה בת 3. בשנתיים האחרונות הם משתמשים בבית בכלי פלזטיק פשוטים(כוסות עם קשית, צלחות וקעריות) מפלסטיק זול שלא עבר אישור של משרד הבריאות..(כלים שקונים בחנויות כמו מקס סטוק וכדומה) . אנחנו מנקים אותם במדיח כלים ולאחר שהם מתייבשים שמים להם בזה שתיה קרה , דייסות ואוכל.. מעולם לא השתמשתי בהם במיקרוגל. עכשיו נפל לי האסימון באיחור רב שזה יכול להיות מסוכן ומסרטן? האם העובדה כי הם השתמשו בזה רק לאוכל קר עדיין מסכנת אותם? אני ממש בחרדות כרגע על כל השנתיים האחרונות הם השתמשו בהם על בסיס יומי. אשמח למענה. תודה

הי מדובר על נושא של בריאות ולכן מומלץ להתייעץ עם מרכז ההרעלות בחיפה

21/07/2020 | 16:19 | מאת: השואל

שלום רב. האם אפשר לייצר חיישן המקשר בין התנעת המנוע , לבין כיבויו. לבין חגירת חגורות הבטיחות בכל המושבים,כולל כסאות הבטיחות ולחגירתם כמובן. תודה על התייחסותכם.

ארגון בטרם , לצערינו לא מהווה חממה טכנולוגית .

21/07/2020 | 09:13 | מאת: נוי

שלום, אשמח לדעת מה דעתכם המקצועית לגבי שינה של תינוק נולד בעריסה מתחברת, צמודה למיטת ההורים. תודה מראש, נוי

להערכתנו, 'מיטונת'/ עריסה נצמדת/ מיטחברת טומנת בחובה את אותם הסיכונים כמו לינה משותפת של תינוקות במיטת ההורים, שהעיקרי בהם הוא חנק. והיא אסורה על פי הנחיות הבטיחות לשינה בטוחה. חנק הינו פגיעה קטלנית ומסוכנת ולכן יש להתייחס לסיכון זה בכובד ראש ולפסוק לחומרה. היבט נוסף שראוי לבחון הוא ששימוש במיטה נצמדת "מזמין" הנקה בשכיבה ללא כל הכנה מיוחדת של האם, תוך כדי מצב שינה. במצב זה קיימת סכנה גבוהה יותר להירדמות האם תוך כדי הנקה. הצורך לצאת מהמיטה ולקחת את הילד מעלה את הסיכוי למעט יותר עירנות ומקטין את הסיכון להירדמות תוך כדי הנקה.

20/07/2020 | 22:11 | מאת: ניר

ברשותי בסיס לחיבור סלקל למושב הרכב עם אופציה לחיבור איזופיקס או עם חגורה. ברכבי יש איזופיקס בשני הצדדים אך לא במושב האמצעי. הבנתי שהמושב האמצעי הוא הביטחותי ביותר. האם חיבור איזופיקס באחד הצדדים יהיה פחות בטיחותי מהמושב האמצעי עם חיבור חגורה? תודה

שלום, א. המלצת הבטיחות מדברת על הסעת תינוקות וילדים ברכב, כשהם מוסעים במושב האחורי, ללא תלות באיזה מושב אחורי – צדדים או אמצע. המושב האחורי נמצא כמושב הבטוח ביותר עבור ילדים, וזאת כיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. ב. לגבי המושבים בצדדים בספסל האחורי, לא ידוע מבחינת סטטיסטיקה על צד אחד של הרכב שמעורב יותר בתאונות דרכים. המושב האחורי כולו הוא הבטוח ביותר ולכן המלצתנו היא שבחירת המיקום של מושבי הבטיחות במושב האחורי של הרכב תעשה גם בהתאם לצרכי המשפחה וגם צרכי הבטיחות. ג. הנחיות של יצרן הרכב- יש לוודא כי יצרן הרכב מאפשר עגינת מושבי בטיחות בכל אחד מהמקומות במושב האחורי. ד. צרכי המשפחה ונוחות שימוש- כאשר המושב ממוקם בצורה לא נוחה , הדבר עלול לעלות קיים בשימוש יום יומי. ה. לישיבה במושב האחורי האמצעי ברכב יש יתרון כיוון שהיא מרחיקה את הילדים מפגיעה ישירה במקרה של תאונת צד. עם זאת קיים לרוב קושי בביצוע עגינת נכונה ובטוחה של מושבי בטיחות בספסל האחורי באמצע עקב מספר היבטים: • מיבנה ספסל הרכב- יש מושבי רכב בהם יש הגבהה במושב האמצעי מה שמקשה על עיגנה בטוחה ובפועל לא ניתן לעגן בהם מושב בטיחות. • שימוש בעגינה ישירות שלדת הרכב, במרבית הרכבים ישנם לולאות איזופיקס לעגינה ישרה לשלדת הרכב (ללא צורך בחגורת הרכב) רק במושבים הצדדים. עגינה מסוג היא קלה יותר לשימוש ומעלה את הסיכוי לעגינה נכונה ללא טעיות. בברכה, איילת, מוקד המומחים

03/02/2020 | 19:55 | מאת: גילת

האם מותר לילדים מעל גיל 5 לאכל מרשמלו ?

מרשמלו מותר לאכילה מעל גיל 3 אך בהתאם ליכולות הלעיסה של הילד. חשוב להקפיד על כללי בטיחות בעת אכילה . סכנת החנק ממאכלים שונים היא פעמים רבות סובייקטיביות, זאת מכיוון שמעבר להנחיות המבוססות על גורמי סיכון של המזון עצמו, יש השפעה ליכולת האכילה והלעיסה של הילד. לכן חשוב מאוד להקפיד על בטיחות בזמן אכילה: • בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד השולחן, ולשהות לידו בכל זמן הארוחה. • יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים. • חשוב ללמד ילדים כיצד ללעוס היטב ולהשגיח בהתאם לגיל ולהתפתחות, להגיש באופן הדרגתי מרקמים שונים ולאמן על אכילתם. המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי בטרם

09/01/2020 | 21:36 | מאת: הדס

כיצד הכי בטוח לנסוע עם פעוט בן שנה ועשרה חודשים בתחבורה ציבורית בכלל ובמוניות בפרט? אנחנו ללא רכב. הסל קל שברשותינו כבר קטן למידותיו ולא נוח להסתובב עם כסא בטיחות בסידורים השונים...

שלום רב, לצערי, לא לכל דבר יש לנו פתרון נח, על פי החוק (תקנת התעבורה 83א סעיף ב) מוגדר במדויק כי חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על תחבורה ציבורית (אוטובוסים, מוניות וכל מה שמאינו מוגדר כרכב פרטי) כלומר, החוק אינו מחייב שימוש בהתקני ריסון כגון מושבי בטיחות / סל-קלים במהלך נסיעה במונית/אוטובוס/מיניבוס. עם זאת, הצורה הבטוחה ביותר להסעת תינוקות וילדים במונית היא כמו שמסיעים אותם ברכב פרטי, משמע – במושב בטיחות בהתאם לגילם ומשקלם ובהתאם להוראות יצרן המושב / סל קל, כאשר המושב מעוגן לרכב. במידת האפשר, כדאי לבדוק נסיעה במונית מתחנות מוניות שבמסגרת השירות שלהם ובהתאם לבקשת הלקוח מספקות לתינוק מושב בטיחות / סל-קל בעת הנסיעה. (תוכלי לחפשם באינטרנט). חגירת הילד בחגורה משותפת עם ההורה מסוכנת מכיוון שלחץ החגורה בזמן תאונה או אפילו עצירה פתאומית מסכנים את התינוק (חגורה מתאימה רק למבוגרים). תינוק מוחזק בידי ההורה- סביר כי בתאונה ואף בעצירה פתאומית הילד יישמט מידי ההורה. המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי בטרם

04/12/2019 | 10:28 | מאת: יולי

שלום, עד מתי יש לבטל את כרית האוויר עבור ילד היושב במושב הקדמי? כלומר באיזה תנאי משיבים אותה לפעולה. תודה רבה

שלום, פקודת התעבורה קובעת כי אסורה הושבת ילד במושב בטיחות או בבוסטר מול כרית אוויר פעילה. עוד קובע החוק בישראל קובע כי ילדים בגילי 3-8 שנים מחויבים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). זאת, ללא תלות בגובהם או משקלם. כלומר, הילד מוסע תוך שימוש במושב בטיחות/בוסטר יש לנטרל את כרית האוויר במושב הקדמי. חשוב לציין כי הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה.

מאיזה גיל מותר לילד לנסוע לבד באוטובוס בינעירוני

אין בחוק הוראה לגבי הגיל שממנו והלאה מותר לנסוע לבד בתחבורה ציבורית כמו אוטובוס ורכבת. גם מבחינה בטיחותית, אין באפשרותנו לתת תשובה מוחלטת על גיל ספציפי, זאת מכיוון שלכל ילד יש את היכולות הפיזיות שלו, היכולות להבין סיכונים, השלכות של פעולות וכן היכולת להתמודד עם בעיות וקשיים באופן מיידי. באופן כללי, אנו בארגון בטרם מבינים כי כמעט בכל רכישת מיומנות חדשה ועצמאית (להתרחץ לבד, לנעול נעליים, לנהוג...) מדובר על תהליך ואימון, ואנו ההורים צריכים לכוון את התהליך ולהדריך את הילדים בשלבים עד זיהוי של מוכנות. יצירת תהליך של "הכשרה" מאפשרת לילד לרכוש את המיומנות ולבסס אותה ולהורה לזהות את היכולות והקשיים של הילד. חלק גדול מהיכולות הוא פונקציה של אימון, כך שככל שהילד נחשף מגיל יותר צעיר למשימה מסוימת, כך הוא שולט בה מוקדם יותר. גם אם אנחנו מאוד רוצים שהילד יעשה כבר משהו, המלצת אנשי מקצוע בתחום התפתחות הילד היא שצריך להיזהר ולא לדחוף אותו מוקדם מדי לעצמאות. במקרה כזה אנחנו עלולים לגרום לבהלה ולרגרסיה, להשיג תוצאות הפוכות או אפילו לסכן אותו. תהליך הלמידה צריך להתבסס על התנסות, שיחה ודיון ולא רק על צפייה בהורים. כמו כן קיימת תלות בסוג הנסיעה והסביבה. חשוב לזכור שמדובר בתהליך הדרגתי, שמלווה באימון: בתחילה, ההורה והילד נוסעים יחד, כשההורה מסביר מה עושים בכל שלב, ומפנה את תשומת הלב לסימני זיהוי של התחנות. בהמשך, הם יכולים לעשות הכל יחד, כשהילד קונה כרטיס ובוחר מקום ישיבה. לבסוף ניתן לערוך ׳מבחן׳, כשההורה עולה אחרי הילד״. בנסיעה רצופה, כשיש מבוגר שמעלה את הילד ומבוגר אחר קולט אותו בתחנת הירידה, כמו בקו בינעירוני אפשר לשקול את נסיעה מסוג זה כבר מגיל 9, בתנאי כמובן שהילד מביע הסכמה. במקרה כזה חשוב לצייד את הילד במכשיר טלפון, רצוי להצמיד אותו לנוסע מבוגר שיכול לשים עליו עין, ולהסביר לו מה הוא אמור לעשות אם הוא לא מזהה את מי שאמור לפגוש אותו בתחנה הסופית. אם מדובר בהתניידות לבד כשהילד עולה בתחנה מסוימת ויורד כמה תחנות אחר כך, כבר מדובר על שנות העשרה, כשהגיל נדחה ככל שהילד פחות רגיל לשימוש באוטובוסים / רכבות. באופן כללי זה מאד תלוי למה הילד נחשף בעבר. אם הילד גר באזור כפרי, או באזור שבו ההורים תמיד מסיעים, גיל הנסיעה באוטובוס / רכבת יידחה. אם הילד חווה נסיעות רבות באוטובוס / רכבת עם ההורים, זה עניין אחר.

24/10/2019 | 11:42 | מאת: טלי

תינוק בן שנה. אין לנו רכב ואנחנו נוסעים בדרך כלל במונית. עד עכשיו הדתמשנו בסלקל מדגם "דונה " שהופך לעגלה וזה ממש נוח. כעת התינוק כבר גדל - והסלקל קטן עליו. השאלה שלי - כשצריך לנסוע במונית ואין אפשרות להתקין סל קל קבוע - מה עושים ? האם אפשר להחזיק אותו על הידיים במהלך הנסיעה ?

שלום רב, לצערי, אין לנו פתרון קסם לבעיה הזו. על פי החוק (תקנת התעבורה 83א סעיף ב) מוגדר במדויק כי חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על תחבורה ציבורית (אוטובוסים, מוניות וכל מה שמאינו מוגדר כרכב פרטי) כלומר, החוק אינו מחייב שימוש בהתקני ריסון כגון מושבי בטיחות / סל-קלים במהלך נסיעה במונית/אוטובוס/מיניבוס. תינוק מוחזק בידי ההורה- סביר כי בתאונה ואף בעצירה פתאומית הילד יישמט מידי ההורה. חגירת הילד בחגורה משותפת עם ההורה מסוכנת מכיוון שלחץ החגורה בזמן תאונה או אפילו עצירה פתאומית מסכנים את התינוק (חגורה מתאימה רק למבוגרים). הצורה הבטוחה ביותר להסעת תינוקות וילדים במונית היא כמו שמסיעים אותם ברכב פרטי, משמע – במושב בטיחות בהתאם לגילם ומשקלם ובהתאם להוראות יצרן המושב / סל קל, כאשר המושב מעוגן לרכב. במידת האפשר, כדאי לבדוק נסיעה במונית מתחנות מוניות שבמסגרת השירות שלהם ובהתאם לבקשת הלקוח מספקות לתינוק מושב בטיחות / סל-קל בעת הנסיעה. (תוכלי לחפשם באינטרנט). המשך יום נעים ובטוח שלומית מצוות מומחי בטרם

06/10/2019 | 09:33 | מאת: יונתן

שלום. ילד בן 10,אשר יושב קדימה ברכב, האם לבטל קרית אוויר. תודה.

שלום רב, כרית אוויר הוכחה כמצילת חיים וחשוב לזכור את זה, כעיקרון היא מותאמת למבוגרים. לעיתים אנשים מנתקים ושוכחים לחברה מחדש. ניתוק כרית האוויר במושב הקדמי, ייעשה במוסך מורשה בלבד ובאישור חברת הביטוח הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. פקודת התעבורה אינה מאפשרת הושבת ילד במושב בטיחות או בוסטר מול כרית אוויר פעילה (כלומר כל עוד כרית האוויר במושב הקדמי פעילה), עוד קובע החוק בישראל קובע כי ילדים בגיל 3-8 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). זאת, ללא תלות בגובהם או משקלם. המשך יום נעים ובטוח שלומית מצוות מומחי בטרם

05/09/2019 | 13:09 | מאת: שלומית

הילדה שלי בת שלוש וחצי נוסעת בהסעה לצהרון. בהסעה יש חגורת מותן ולא חגורה רגילה. האם זה מותר להסיע אותה עם חגורת מותן ללא בוסטר או כיסא בטיחות? תודה

שלומית שלום, על פי החוק ילד עד גיל 8 חייב לשבת בבוסטר. עם זאת אסור לחגור ילד היושב בבוסטר בחגורת אגן בלבד אלא בחגורת צוואר אגן. על פי החוק (תקנת התעבורה 83א, סעיף ב') חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על תחבורה ציבורית (למעט הסעת תלמידים של משרד החינוך). זאת ועוד, בכדי לעגון את רוב מושבי הבטיחות יש צורך ברצועת כתף ואגן, בעוד שמרבית חגורות הבטיחות באוטובוס ומיניבוסים הינן רצועות אגן בלבד. מיותר לציין שהצורה הבטוחה ביותר להסעת תינוקות וילדים באוטובוס או ברכבת הינה באותה צורה שמסיעים אותם ברכב פרטי, משמע – אם באוטובוס/ רכבת קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה את מושב הבטיחות – רצוי להושיב את הילד במושב בטיחות חגור בהתאם לגיל ומשקל הילד ובהתאם להוראות יצרן המושב / סל קל, כאשר המושב מעוגן לכלי הרכב. אם שימוש במושב בטיחות אינו אפשרי, מומלץ לשבת עם הילד במושבים שהם נגד כיוון הנסיעה או במושבים שיש לפניהם מושב אחר (לא במושבים סמוכים לדלתות היציאה מהאוטובוס). במקרה זה לא ידוע לנו על עדיפות הושבה על ברכי המבוגר לעומת על מושב נפרד, מאחר ובכל מקרה אין עגינה לאוטובוס עצמו. יש לציין כי הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה ביחס לרכב רגיל. בקיצור, על פי החוק מותר להסיע ילדים בתחבורה ציבורית (לרבות הסעה פרטית) ללא מושב בטיחות או בוסטר וחגורים בחגורת אגן בלבד. עם זאת המלצת הבטיחות היא להשתמש במושב בטיחות כפי שנוהגים ברכב פרטי לשם כך כדאי לבדוק את האפשרות להתשמש בהסעה שכן ניתן לעגון בה מושב בטיחות או בוסטר. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

25/07/2019 | 10:18 | מאת: יחיאל

הילד שלי בן 11 מפספס לעיתים צרכים בעיקר קקי. חשוב לי לציין שיש תקופות וזמנים שהוא מצויין בלי פיספוסים ויש פעמים שמפספס עד עשר פעמים ביום. גם שהוא קרוב מאוד מהשירותים

יחיאל שלום, פורום זה עוסק בשאלות הנוגעות לבטיחות ילדים. אני ממליצה להפנות את שאלתך לרופא ילדים. אורלי לביד-ברזל, מצוות מומחי בטרם

21/07/2019 | 10:41 | מאת: שגיא

יש לי יונדאי טוסון 2016, נדלקה ברכב נורית כרית אוויר, לאחר בדיקה במוסך מורשה נאמר לי שהתקלה נעוצה בחגורת בטיחות אחורית ושיש להחליפה כאשר העלות היא כ-4000ש"ח שאלתי היא מה הקשר בין כרית האוויר לבין חגורת הבטיחות?

שלום שגיא, שאלתך היא בהיבט טכני ואין לנו מידע כזה. אנחנו יודעים שביידי משרד התחבורה יש רשימה של יצרנים מורשים להארכת חגורות בטיחות ייתכן ששם תוכל לקבל תשובה. המשך יום נעים ובטוח שלומית מצוות מומחי 'בטרם'

26/06/2019 | 13:16 | מאת: מיכל

האם דבק מהיר שאשתמש בו להדבקת סולית הסנדל יכול במשך הזמן להתפרק ולחדור דרך הסוליה לעור ולהזיק? גם אם יש ספק קטן אשמח לדעת כדי לא לעשות בו שימוש. תודה

מיכל שלום, לא ידוע לי על סכנה של התפרקות דבק מהיר. חשוב להשתמש בו לפי הוראות היצרן וכמובן להרחיקו מהישג ידם של ילדים. בברכה, אורלי לביד-ברזל, מצוות מומחי בטרם

19/06/2019 | 09:14 | מאת: דבורה

האם מותר להושיב ילד בן 13 מקדימה כשיש כרית אוויר?

שלום רב ותודה על פנייתך, החוק בישראל לא מתייחס לגיל, משקל או גובה הילדים במקרה של הושבה במושב הקדמי. החוק מחבר ביחד את חובת שימוש במושבי בטיחות עם הגבלות ישיבה מקדימה. על פי החוק אסור להושיב ילדים בסל קל, מושב בטיחות או בוסטר במושב הקדמי כל עוד כרית האוויר פעילה. כלומר, אסור להושיב מקדימה ילדים היושבים במושבי בטיחות, אלא אם כן נותק המנגנון של כרית האוויר. לכן, על מנת להסיע ילד במושב בטיחות במושב קדמי יש לנתק את כרית האוויר, במידה ובלתי אפשרי הדבר אסור. עם זאת, הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. המושב האחורי הינו המקום הבטוח ביותר עבור ילדים, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. הנחיית הבטיחות היא מגיל 13, זאת מכיוון שמדובר על היכולת של הגוף לספוג את האנרגיה בזמן תאונה. התפתחות הגוף קשורה לגיל הכרונולוגי ולא לממדים של הילד. בגיל 13 לערך חומרת הפגיעה של ילדי תהיה דומה לזו של מבוגר, ולכן נקבע סף זה. לפיכך, המלצתנו שאם אין ברירה וכן מושיבים ילדים מתחת גיל 13 במושב הקדמי (לאחר ניתוק כרית האוויר כמובן) להרחיק את מושב הרכב אחורה ככל הניתן ולהנחות את הילד לא לרכון קדימה בעת הנסיעה, כך שיהיה כמה שיותר רחוק מחזית הרכב. נסיעה בטוחה פבי, צוות מומחי 'בטרם'

28/05/2019 | 14:35 | מאת: אשרת

שלום, אני מנסה לברר פרטים לגבי נסיעה באוטובוס בין עירוני. האם צריך לחגור ילדה בת 1.5 במושב בטיחות? באוטובוס אין חגורות כתף תודה

שלם אשרת, על פי החוק (תקנת התעבורה 83א' סעיף ב') חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על אוטובוסים ציבוריים. הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס סטטיסטית נמוכה באופן משמעותי מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו כן, בגלל המבנה של האוטובוס, גודלו מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בזמן תאונה מאשר רכב רגיל. מומלץ לשבת עם הילד במושבים שהם נגד כיוון הנסיעה (אם קיימים) או במושבים שיש לפניהם מושב אחר, כלומר לא במושבים הסמוכים לדלתות היציאה מהאוטובוס. אם באוטובוס קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה את מושב הבטיחות, רצוי כמובן לעשות כן.

03/05/2019 | 19:24 | מאת: עדי

בני בן 3 לקח כוס מלאת מים ושתה- נשפכה לו כמות עצומה של מים בפה שהוא לא הצליח לנשום חלק הצליח להתכופף ולירוק וחלק כנראה נבלע זה קרה לפני חצי שעה לערך האם מסוכן בשל חדירת מים אפשרית לריאות? קראתי סיפורים בהם אפילו שאיפת מים בבריכה יכולה להיות מסוכנת(טביעה משנית או יבשה) תודה רבה

יש להתייעץ עם גורם רפואי

25/03/2019 | 20:40 | מאת: בר

איך יודעת איזה גובה מתאים לתינוק בן 4 חודשים? במיטת תינוק

בר שלום ותודה על פנייתך, נפילה מגובה המעקה של מיטת תינוק הינה משמעותית עבור תינוקות ויכולה להסתיים בפציעה משמעותית ואף בזעזוע מוח. לא ניתן לציין גיל ספציפי הנכון לשינוי גובה של מיטת ילדים, מכיוון שאנו יודעים שלכל תינוק יש את קצב ההתקדמות שלו. הנחית 'בטרם' היא לוודא שגובה המעקה עולה מחזה הילד במצב הגבוה ביותר שבו הילד נימצא- שכיבה/ זחילה/ ישיבה עמידה. בברכה, איילת, מוקד המומחים

14/02/2019 | 06:42 | מאת: לירון

שלום, אנו צריכים להכניס במושב האחורי שני בוסטר גב (לילדים בני 4 ו-6) וכיסא בטיחות אחד (או סלקל, לתינוקת בת חודשיים). האם ידוע לכם מה הדגמים הצרים ביותר שניתן למצוא בארץ? מתברר שזו בעיה קשה להתאים שלושה מושבי בטיחות (מדובר ביונדאי i35, רכב רחב למדי)

שלום וברכה, באופן כללי, רוב מושבי הבטיחות האירופאיים צרים יחסית וניתן למצוא מושבים שרוחבם לא עולה על 44 ס"מ. ישנם סלקלים צרים אף יותר, שרוחבם לא עולה על 38 ס"מ. על מנת להכניס 3 מושבים בספסל אחורי רצוי שכלל המושבים לא יהיו יותר מ 45 ס"מ. בברכה, איילת, מוקד המומחים

21/01/2019 | 10:09 | מאת: אריאל

שלום קניתי את הסלקל הנל לשימוש תינוק בן יומו. כשחיפשתי מידע באינטרנט לא נתקלתי בכזה למעט משהו שהצביע על רעילות הבדים. אני רוצה להחליפו מבקשת המלצה. איך אדע שהסלקל לבני לא גורם לו נזק?

שלום רב, לגבי בחירת המושב בטוח ביותר, ארגון 'בטרם' הינו ארגון ללא מטרות רווח, לכן איננו ממליצים על חברה עסקית כזו או אחרת וההמלצות שלנו לרכישה מתרכזות בנושא הבטיחות. אין לנו מידע על המושב הספציפי אותו הזכרת, יש להבין שישנם בשוק כל כך הרבה סוגי מושבי בטיחות וכמובן סוגי רכבים שאין באפשרותנו להכיר את כולם. בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון הוא לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד המתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב כל במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. בהתאם לכך, בעת בחירת מושב בטיחות הדבר העיקרי עליו יש להתייחס הוא בחירת מושב בטיחות צריכה להיות בהתאם לנתוני הילד, התאמה לרכב ולהנחיות ייחודיות ברכב עצמו , ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. לפני הרכישה בדקו האם המושב: 1. מתאים לשימוש לפי הנחיות הבטיחות (בחירת סוג מושב וכיוון הישיבה הנכון) 2. נוח לשימוש יום יומי- יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 3. קיומם של הגבלות ייחודיות בספר הרכב מידע נוסף בנושא המלצות לרכישת מושב בטיחות – בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/המלצות__לרכישת__מושב__בטיחות.aspx המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי בטרם

15/01/2019 | 09:56 | מאת: שואל

שלום, בתי בת החצי שנה ישנה במיטת תינוק ומסתובבת הרבה בלילה ונתקעת עם הרגליים בסורגים (מה שמעיר אותה וגם אותנו). אנו לא משתמשים במגן ראש בעקבות ההנחיות והחשש לחנק. היום ראינו שישנו מוצר שנקרא "מגן ראש נושם" שעשוי משכבות רשת . האם מוצר זה נחשב בטוח לשימוש? להלן קישור למוצר: https://www.shilav.co.il/bed-bumper-28x400 תודה על התשובה!

שלום ותודה על פנייתך לא חייבים להשתמש במגינים למיטת תינוק מכיוון שהפגיעה מדפנות המיטה, אם תתרחש, אינה חמורה. במידה ובוחרים להשתמש במגינים – יש להדק את המגינים לדפנות המיטה, לדאוג כי הם דקים ואינם מרופדים ועבים וכן לדאוג כי השרוכים לא יהיו נגישים לתינוק. על פי התמונה ניראה כי המוצר הנדון מתאים להמלצה. הקפידו בזמן השימוש בנושא השרכים. בנוסף, מומלץ להוריד את מגן הראש כאשר התינוק מגיע לגיל חצי שנה – זה הזמן שהתינוק מתחיל לזוז יותר ולמשוך וכן לנסות ולטפס עליו. בברכה, איילת, מוקד המומחים

23/11/2018 | 19:34 | מאת: מירי

בעקבות שיחה עם מורה שטוענת שלא מאפשרת לילדים לדבר בזמן ארוחת עשר "מחשש לחנק" - האם יש איזה שהיא המלצה שלא לאכול ולדבר באותו זמן לילדים בגילאי 5 ומעלה?

בוקר טוב, בגיל 5 ילדים לרוב יודעים ללעוס בצורה תקינה אך יחד עם זאת חשוב לזכור כי ילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. לכן ישנן מספר הנחיות בטיחות בזמן אכילה: 1. בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד השולחן. 2. יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים. 3. חשוב ללמד ילדים כיצד ללעוס היטב ולהשגיח בהתאם לגיל ולהתפתחות, להגיש באופן הדרגתי מרקמים שונים ולאמן על אכילתם. לפירוט בנושא מאכלים והנחיות נוספות http://www.beterem.org/pages/%D7%97%D7%A0%D7%A7.aspx המשך יום נעים ובטוח פבי, צוות מומחי 'בטרם'

15/10/2018 | 22:14 | מאת: נגה

שלום, מעוניינת לדעת על כסא בטיחות פג פרגו וכסא של joie מה תאריך התפוגה שלהם לפי החברות המיצרות אותם?

שלום רב, נושא אורך החיים של מושבי בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי, ישנם מושבים בהם יש הגבלת זמן שימוש ויש מעטים שבהם לא מוגדר. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות על ידי היצרנים נובעת ממספר סיבות, העיקרית היא עדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות, ולכן בעקרון מומלץ להשתמש במוצר המספק לצרכנים את המוצר הבטוח ביותר. כמו כן, ישנם היבטים הנוגעים גם לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. למיטב ידעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים ויש שונות בין יצרנים שונים, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. תוקף השימוש של מושבי בטיחות מכל הסוגים (סל קל, מושב בטיחות או בוסטר), מוגדר ע"י היצרן עצמו ואין אחדות בין יצרנים כל יצרן מגביל את השימוש לפרק זמן שונה. יש לבדוק את הנושא ספציפית לכל מושב שרוצים להשתמש בו. במושבי בטיחות שהיצרן קבע תוקף, שימוש מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו .יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, אם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים:  הוא לא עבר תאונה  ההיסטוריה שלו ידועה  המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים  קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב  הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופיR- 129 – ECE// ECE R44/04 או FMVSS 213 / האמריקאי)  המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי ככלל, המלצת ארגון 'בטרם' היא, ככל שניתן, כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת ויצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם מעבר לנדרש בתקן. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

19/06/2018 | 17:23 | מאת: דנה

אשמח לדעת אילו דגמים של סלקל נחשבים הבטיחותיים ביותר, והאם עגינת הסלקל עם בסיס איזופיקס היא משמעותית בטוחה יותר.

דנה שלום, ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על דגם או חברה של מושבי בטיחות. אפרוש לפניך מספר שיקולים לעזור לך בקבלת ההחלטה: 1. תקן: בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון שיש לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד מהתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. 2. התאמה לצרכים: מושב הבטיחות צריך להתאים לנתוני הילד, לדרישות יצרן הרכב ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. 3. התאמה לרכב: יש לבדוק בספר הרכב בפרק העוסק בהסעת ילדים הוראות ומגבלות למיקום מושב הבטיחות ודרכי העגינה האפשריות. יכולות להיות הגבלות בהתאם לסוג החגורה, מבנה המושב, מיקום לולאות איזופיקס וטדר ועוד. במידה וקיימות מגבלות והנחיות הן יכוונו אתכם ברכישת מושב אותו ניתן ומותר להתקין ברכב. 4. עגינה: רצוי לרכוש מושב הניתן לעגינה ברכב בקלות. רק עגינה נכונה תבטיח כי המושב יספק את ההגנה הרצויה. בעגינה נכונה על המושב להיות יציב ולא לזוז, בודקים זאת ע"י דחיפה של המושב לצדדים (על גבי ספסל הרכב לימין ולשמאל). עם המושב זז מעל 2.5 ס"מ אז העגינה לא תקינה. 5. נוח לשימוש יום יומי: יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 6. צרכי המשפחה: זהו מה הצרכים שלכם לאורך זמן, לדוגמה האם צפויים נוסעים נוספים במושב האחורי ובהתאם חשיבה על גודל המושב, המיקום ברכב עם שאר בני המשפחה וכו'. 7. הבדלי המחיר בין מושבי בטיחות: הבדלי המחיר משקפים שינויים ותוספות של היצרן בהיבטים של נוחות עגינת המושב לרכב וחגירת הילד במושב. בנוסף, מושבים ברף מחיר גבוה, מתייחסים למרכיבי בטיחות שהינם פרי עבודתם של היצרנים והם אינם חלק מדרישות התקן וחשיבותם מוגדרת ע"י היצרן. 8. מבחני ריסוק והמלצות של גורמים חיצוניים: התקן מגדיר את רף המינימום לבטיחות. קיימים הבדלים בין המושבים, עליהם ניתן ללמוד מפרסומים של ארגוני צרכנים שעורכים מבחני ריסוק וולונטריים. מבחני ריסוק אלו בודקים את מושבי הבטיחות בתנאים קשים יותר מזה שדורש התקן, אך לא ברור עד כמה התנאים במבחני הריסוק הללו משקפים את התאונות במציאות. ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ובאתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם: • בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, לגבי נוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.safercar.gov/parents/CarSeats/Car-Seat-Safety.htm • ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm • ארגון which (הבריטי) מבצע סקירות על מגוון מושבי בטיחות. צפייה בדירוג מחייבת רישום ותשלום: http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews/child-car-seats/ • ישנם גורמים נוספים המבצעים סקירות והשוואות המידע מונגש באינטרנט. לגבי איזופיקס - כאמור, אחד השיקולים לבחירת סלקל הוא עגינה ונוחות השימוש. אין הבדל מבחינה בטיחותית אם המושב מעוגן לרכב בצורה נכונה אם העגינה היא איזופיקס או לא. עם זאת לעיתים עגינה עם איזופיקס יותר קלה. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על דגם או חברה של מושבי בטיחות. אפרוש לפניך מספר שיקולים לעזור לך בקבלת ההחלטה: 1. תקן: בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון שיש לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד מהתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. 2. התאמה לצרכים: מושב הבטיחות צריך להתאים לנתוני הילד, לדרישות יצרן הרכב ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. 3. התאמה לרכב: יש לבדוק בספר הרכב בפרק העוסק בהסעת ילדים הוראות ומגבלות למיקום מושב הבטיחות ודרכי העגינה האפשריות. יכולות להיות הגבלות בהתאם לסוג החגורה, מבנה המושב, מיקום לולאות איזופיקס וטדר ועוד. במידה וקיימות מגבלות והנחיות הן יכוונו אתכם ברכישת מושב אותו ניתן ומותר להתקין ברכב. 4. עגינה: רצוי לרכוש מושב הניתן לעגינה ברכב בקלות. רק עגינה נכונה תבטיח כי המושב יספק את ההגנה הרצויה. בעגינה נכונה על המושב להיות יציב ולא לזוז, בודקים זאת ע"י דחיפה של המושב לצדדים (על גבי ספסל הרכב לימין ולשמאל). עם המושב זז מעל 2.5 ס"מ אז העגינה לא תקינה. 5. נוח לשימוש יום יומי: יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 6. צרכי המשפחה: זהו מה הצרכים שלכם לאורך זמן, לדוגמה האם צפויים נוסעים נוספים במושב האחורי ובהתאם חשיבה על גודל המושב, המיקום ברכב עם שאר בני המשפחה וכו'. 7. הבדלי המחיר בין מושבי בטיחות: הבדלי המחיר משקפים שינויים ותוספות של היצרן בהיבטים של נוחות עגינת המושב לרכב וחגירת הילד במושב. בנוסף, מושבים ברף מחיר גבוה, מתייחסים למרכיבי בטיחות שהינם פרי עבודתם של היצרנים והם אינם חלק מדרישות התקן וחשיבותם מוגדרת ע"י היצרן. 8. מבחני ריסוק והמלצות של גורמים חיצוניים: התקן מגדיר את רף המינימום לבטיחות. קיימים הבדלים בין המושבים, עליהם ניתן ללמוד מפרסומים של ארגוני צרכנים שעורכים מבחני ריסוק וולונטריים. מבחני ריסוק אלו בודקים את מושבי הבטיחות בתנאים קשים יותר מזה שדורש התקן, אך לא ברור עד כמה התנאים במבחני הריסוק הללו משקפים את התאונות במציאות. ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ובאתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם: • בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, לגבי נוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.safercar.gov/parents/CarSeats/Car-Seat-Safety.htm • ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm • ארגון which (הבריטי) מבצע סקירות על מגוון מושבי בטיחות. צפייה בדירוג מחייבת רישום ותשלום: http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews/child-car-seats/ • ישנם גורמים נוספים המבצעים סקירות והשוואות המידע מונגש באינטרנט. לגבי איזופיקס - כאמור, אחד השיקולים לבחירת סלקל הוא עגינה ונוחות השימוש. אין הבדל מבחינה בטיחותית אם המושב מעוגן לרכב בצורה נכונה אם העגינה היא איזופיקס או לא. עם זאת לעיתים עגינה עם איזופיקס יותר קלה. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

22/05/2018 | 19:31 | מאת: טרומפולינה כן או לא

האם כדאי לתת מתנה לילדה בת 5 מתנה טרומפולינה קטנה קוטר 1מ'?

שלום רב, ראו תשובה במענה שניתן לפניה קודמת. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

22/05/2018 | 19:23 | מאת: טרומפולינה כן או לא

האם כדאי לתת מתנה לנכדה בת חמש טרומפולינה קטנה?

שלום רב, בקישור המצורף יש מידע על טרמפולינות והנחיות בטיחות הקשורות לטרמפולינה ולשימוש בה. ההמלצה היא לא לאפשר שימוש בטרמפולינה לילדים מתחת לגיל 6. http://www.beterem.org/template/default.aspx?PageId=294&parentId=1114&catId=19&maincat=1 בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

18/04/2018 | 10:56 | מאת: ד

שלום, איזה סל קל מומלץ?בטווח מחירים נמוך מה לבדוק לפני קניה? תודה

שלום רב, לגבי בחירת המושב בטוח ביותר, ארגון 'בטרם' הינו ארגון ללא מטרות רווח, לכן איננו ממליצים על חברה עסקית כזו או אחרת וההמלצות שלנו לרכישה מתרכזות בנושא הבטיחות. (בנוסף יש להבין שישנם בשוק כל כך הרבה סוגי מושבי בטיחות וכמובן סוגי רכבים שאין באפשרותינו להכיר את כולם). בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון הוא לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד המתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב כל במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. בהתאם לכך, בעת בחירת מושב בטיחות הדבר העיקרי עליו יש להתייחס הוא בחירת מושב בטיחות צריכה להיות בהתאם לנתוני הילד, התאמה לרכב ולהנחיות ייחודיות ברכב עצמו , ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. לפני הרכישה בדקו האם המושב: 1. מתאים לשימוש לפי הנחיות הבטיחות (בחירת סוג מושב וכיוון הישיבה הנכון) 2. נוח לשימוש יום יומי- יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 3. קיומם של הגבלות ייחודיות בספר הרכב המלצות לרכישת מושב בטיחות – בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/המלצות__לרכישת__מושב__בטיחות.aspx המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי בטרם

10/03/2018 | 20:58 | מאת: שלי

איך אפשר להסביר לבעלי שמסוכן לתת לתינוק בן 1.8 לאכול פופקורן , כמו אחיו הגדולים? הסיבה של ''בטרם'', שהפופקורן הוא בעל קצוות מסוכנים ,לא משכנע אותו כי ''הוא משגיח שהתינוק לועס טוב..''.

שלום רב, הסכנה של חנק ממזון היא שילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. ספציפית לגבי פופקורן, הוא מסוג המזונות בעלי מרקם הסופח מים ומתנפח בקנה הנשימה. המשך יום נעים ובטוח

28/02/2018 | 20:58 | מאת: דני

זקוק למאריך לחגורת הבטיחות (כאשר הבוסטרים מותקנים מאחור קשה מאד להקליק בחגורה וכמובן גם לשחרר). אשמח להמלצה/הפנייה בטיחותית.

למיטב ידעתנו אין מאריך חגורה אוניברסאלי שמאושר לשימוש. בכל הנוגע להוספת אביזרים להארכת חגורה שניתן לקנות בחנויות או באינטרנט, אין לנו דרך לדעת אם המוצר בטיחותי או לא, ולכן המלצתנו היא לבדוק עם משרד התחבורה האם האביזר הנ"ל קיבל את אישורו, גם אם המוצר הינו בעל תו תקן (אמריקאי למשל). ככלל, ניתן לבצע שינויים מבניים ברכב (כולל הארכת חגורות הבטיחות) רק ע"י מוסכים מורשים על ידי משרד התחבורה, שקיבלו אישור לביצוע שינויים אלו. יש לבקש אישור כזה מהמוסך (אישור מכון התקנים אינו מספיק). להלן קישור לאתר משרד התחבורה, בו מופיעה רשימת היצרנים המורשים לחלקי חילוף ומוצרי תעבורה: http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/goods-traffic/replacement-parts/manufacturers יש מושבים שרוחבם (בחלק התחתון) לא עולה על 45 ס"מ. באופן כללי, רוב מושבי הבטיחות האירופאים צרים יחסית וניתן למצוא מושבים שרוחבם לא עולה על 44 ס"מ בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

21/01/2018 | 11:42 | מאת: רוני נ

שלום, במידה ומקפידים על הפרטים הבאים, האם אפשרי לקנות כיסא בטיחות יד 2 שמותאם מגיל לידה? תאריך תפוגה האם היה Recall לדגם הכיסא האם מוכרים מוצר שלם, שכולל את כל חלקיו האם הכיסא ספג פגיעה האם יש סימנים לפגיעה בכיסא

שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים היא, ככל שניתן, כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת ויצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם מעבר לנדרש בתקן. * תוקף מושב בטיחות/סלקל/בוסטר נושא אורך החיים של מושבי בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי, ישנם מושבים בהם יש הגבלת זמן שימוש ויש מעטים שבהם לא מוגדר. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות על ידי היצרנים נובעת ממספר סיבות, העיקרית היא עדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות, ולכן בעקרון מומלץ להשתמש במוצר המספק לצרכנים את המוצר הבטוח ביותר. כמו כן, ישנם היבטים הנוגעים גם לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. למיטב ידעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים ויש שונות בין יצרנים שונים, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. תוקף השימוש של מושבי בטיחות מכל הסוגים (סל קל, מושב בטיחות או בוסטר), מוגדר ע"י היצרן עצמו ואין אחדות בין יצרנים כל יצרן מגביל את השימוש לפרק זמן שונה. עלינו לבדוק את הנושא ספציפית לכל מושב שרוצים להשתמש בו. במושבי בטיחות שהיצרן קבע תוקף, שימוש מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו .יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, אם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. * שימוש במושב בטיחות מיד שנייה מוסכם כי מושב בטיחות מיד שנייה עלול להוות סכנה אם לא יודעים את ההיסטוריה שלו, אם חסרים חלקים ואם חסרות הוראות ההתקנה. לפני כל שימוש במושב בטיחות מיד שניה יש לוודא את הנושאים הבאים: 1. אין להשתמש במושב בטיחות לאחר תאונה. 2. אין להשתמש במושב בטיחות שההיסטוריה שלו אינה ידועה. 3. מושב הבטיחות חייב להיות תקין, כל אביזריו המקוריים תקינים, ללא סימני עיוותים או שברים, כולל סימון והוראות שימוש. 4. יש לבדוק כי התקן בו עומד מושב הבטיחות הוא העדכני. המלצות לרכישת מושב בטיחות – בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/המלצות__לרכישת__מושב__בטיחות.aspx המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי בטרם

11/12/2017 | 20:51 | מאת: נופר אזולאי

הייי אני רוצה לקנות כסא בטיחות שהעגינה שלו היא אך ורק עם איזופיקס האם קיים אצלי באוטו רנו מגאן זנת 2009??? איך אדע??

נופר שלום, בכדי לדעת האם ברכב שלך יש אפשרות חיבור איזופיקס ובאיזה מושב את צריכה לברר בספר הרכב או למול יצרן / יבואן הרכב. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

06/12/2017 | 07:25 | מאת: אנונימי

האם ישנה עדיפות להשאיר את התינוק בעגלה גם אם בוכה? או שאפשר עם מנשא? ומותר להאכיל/להניק באוטובוס או מסוכן?

שלום רב, עניתי לך במייל צוות מומחי בטרם המשך יום נעים ובטוח

08/11/2017 | 15:36 | מאת: הדר

שלום, מפאת בעיית מקום בחדר שינה קטן אני רוצה להשתמש בעריסה המתחברת למיטת ההורים (ברוחב 50 ס"מ,בעלת 3 כיוונים סגורים והצד הפונה להורים פתוח). האם מיטה מתחברת אינה בטוחה ? האם הדבר מסוכן כמו שינה במיטת ההורים? מה ההמלצה שלכם בנושא?

הדר שלום ובשעה טובה להערכתנו, עריסה נצמדת למיטת ההורים טומנת בחובה את אותם הסיכונים כמו לינה משותפת של תינוקות במיטת ההורים, שהעיקרי בהם הוא חנק. חנק הינו פגיעה קטלנית ומסוכנת ולכן יש להתייחס לסיכון זה בכובד ראש ולפסוק לחומרה. להלן הסיכונים בלינה משותפת, הרלוונטיים גם לשינה במיטה נצמדת: • חנק כתוצאה משכיבת הורה או מבוגר אחר או ילד על התינוק – מיטה נצמדת אומנם מקטינה את הסיכוי לשכיבה בלתי מכוונת של הורה על ילד אולם קיים סיכון של חדירת גפיים למיטת התינוק תוך הנחתם על פניו של הילד וגרימת חנק. • חנק כתוצאה מהידחסות ראש התינוק בין המזרן והקיר/מסגרת המיטה או רהיט סמוך אחר – במיטות שבהן לא קיים מנגנון שמבטיח חיבור הדוק בין עריסת הילד למיטת ההורים, יש חשש כי העריסה תתרחק מעט ממיטת ההורים ואז קיימת סכנה של הידחסות ראש התינוק בין הרהיטים או נפילה מהעריסה. גם אם קיים מנגנון כזה, הדבר מצריך הבנה ויישום מלא ונכון של הוראות היצרן ע"י ההורים והקפדה על חיבור הדוק. • חנק כתוצאה מחסימת נתיב אוויר על ידי מצעים, שמיכת פוך, כריות וכד'– קיימת סכנה שכלי המיטה יישמטו ממיטת ההורים לתוך העריסה ויגרמו לחנק. • חנק בין מסילות הצד / הראש / הרגליים של המיטה – ראה סעיף 2. • נפילות- יש תינוקות אשר כבר בגיל צעיר מאוד מצליחים להתהפך ולנוע ממקום למקום, כך שמניעת נפילה רק בחלק אחד של דופן מיטת ההורים לא מספיקה למניעת נפילה משאר חלקי מיטת ההורים ולכן עדיין קיימת סכנת נפילה. היבט נוסף שראוי לבחון, הוא ששימוש במיטה נצמדת "מזמין" הנקה בשכיבה ללא כל הכנה מיוחדת של האם, תוך כדי שינה. במצב זה קיימת סכנה גבוהה יותר להירדמות האם תוך כדי הנקה. הצורך לצאת מהמיטה ולקחת את הילד מעלה את הסיכוי למעט יותר ערנות ומקטין את הסיכון להירדמות תוך כדי הנקה. בברכה, איילת, מוקד בטרם

האם התאריך המודפס על כסא בטיחות (נאוטילוס של גרקו) הוא תאריך הייצור או תאריך התפוגה של המושב?

נטלי שלום על מושבי הבטיחות חייב להיות מצויין תאריך יצור, ובחלקם יש גם תאריך לתוקף שימוש. בשני המקרים אמור להיות כתוב לאיזה מהמקרים. במידה ואינך יכולה להבין זאת מהמידע על המושב, מומלץ לפנות ליבואן לסיוע. בברכה, איילת, מוקד מומחים

27/09/2017 | 23:10 | מאת: אני

בתי בת 3 חודשים צורחת בבכי היסטרי בסלקל חשבתי אולי להוריד את התומך ראש מה ההוראות לגבי זה?

שלום רב, במידה ומדובר בילדה בת 3 חד' הנמצאת בסל קל נגד כיוון הנסיעה כפי שנדרש על פי החוק והנחיות הבטיחות. לגבי תומך הראש, אנא בדקי בהנחיות היצרן את הגיל המומלץ לשימוש על מנת לזהות האם ניתן להסירו ובתקווה שזה יעזור לנוחות. יכול להיות שהבכי נובע מבחילות,ישנם ילדים שסובלים מבחילות בזמן נסיעה ואף מקיאים (או סתם בוכים ללא הפסקה). כדאי לבחון דרכים לעזור ולהקל עליהם בזמן . להלן מספר טיפים לעזרה: 1. אוכל - יש ילדים שנסיעה מיד לאחר אכילה מגבירה את תחושת הבחילה ואילו אחרים דווקא קיבה ריקה יוצרת להם בעיות. אכילת חטיף קל לפני הנסיעה עשויה לסייע. נסו לבדוק מה יכול להקל על ילדיכם באם יש לו בחילות ובהתאם לכך תכננו את הנסיעה. 2. ג'ינג'ר - ג'ינג'ר (זנגוויל) יכול להסדיר את פעילות מערכת העיכול וניתן ליטול אותו לפני הנסיעה ולהמשיך בנטילה בזמן המסע עצמו בהתאם לצורך. את הג'ינג'ר אפשר לשתות בצורת תה, לאכול קצת לפני הנסיעה או לבלוע בכמוסות. 3. החלון - לעיתים תחושת התנועה יכולה להגביר את תחושת הבחילה. מבט דרך החלון האחורי שיוצר מבט לאופק יכול לעזור. עודדו את הילד להביט מחוץ למכונית דרך החלון האחורי ולא מבעד לחלון הצידי. בנוסף, מחנק במכונית, ריחות מזון, עשן סיגריות והיעדר אוויר צח מחריפים את תחושת הבחילות. נסו לפתוח חלון קדמי. 4. זווית הישיבה - דווקא זווית זקופה יכולה להקל על הבחילה. בהתאם להנחיות יצרן מושב הבטיחות מצאו את הזווית הזקופה ביותר האפשרית במושב שלכם. 5. ניתן להריח מדי פעם לימון חצוי ואפילו לטעום ממנו, דבר שעוזר לרבים להקל על תחושת הבחילה. 6. בנסיעות ארוכות ניתן להיעזר בתכשירים הנמכרים להקלה על מחלת ים. המשך יום נעים ובטוח

19/09/2017 | 21:56 | מאת: עם מותר לקחת ברכב 16 מוקומת תיונקה מעל מספר נוסיעם ברכב 16 מוקמת

ברכב 16 מוקומת מותר לקחת בלי תתינוק 15+2

שלום רב תינוקות וילדים חייבים לנסוע במושבי בטיחות. בהתאם לכך מושב בטיחות מהווה נוסע בפני עצמו. הסעת תינוק שלא במושב בטיחות מסכנת חיים! יש לבדוק בספר הרכב את ההנחיות להתקנת מושבי בטיחות והסעת תינוקות. בברכה, איילת, מוקד בטרם

29/08/2017 | 22:16 | מאת: פנינה

הנכד בן 4בלע פסטלינה בגודל של שקל האם זה רעיל ?מסוכן?

שלום רב, השאלה היא בנושא בריאות, יש לפנות לרופא ילדים או רופא משפחה. המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

27/08/2017 | 10:37 | מאת: דורין

אמא שלי שמה בטעות פולידין בעין במקום טיפות בעין? יש חשש או שיש לשטוף במים ולחכות?

שלום רב, השאלה היא בנושא בריאות, יש לפנות לרופא ילדים או רופא משפחה. המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

17/08/2017 | 08:40 | מאת: זואי

שלום, רציתי לשאול האם בטוח להשתמש במשטח החתלה אשר עשוי pvc. במידה וכן, האם בטוח לנקות אוטו בתרסיסים אנטי בקטריאלים. תודה, זואי.

זואי שלום ותודה שפנית לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים, ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עוסק במניעת תאונות ואין לנו הידע לענות בנושא זה. ממליץ להתייעץ עם משרד הבריאות - במחלקה לבריאות הסביבה יש טוקסיקולוגים - הפרטים בקישור הבא: http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/sviva/Pages/default.aspx כמו כן אפשר עם מרכז ההרעלות - פרטים בקישור הבא: https://www.rambam.org.il/DepartmentsandClinics/LaboratoriesDiv/ClinicalPharmacologyandToxicology/poisonings/Pages/Default.aspx המשך יום נעים, פבי, צוות מומחי 'בטרם'

07/08/2017 | 09:22 | מאת: שירלי

איך משנים שלב במיטת תינוק? יש סרטון הדרכה?

הי שירלי שינוי שלב במיטת התינוק הוא בכל מיטה על פי היצרן (למרות שבוודאי יש דימיון). בדקו זאת בספר ההוראות, וניתן לבקש מהיצרן לשלוח חדש במידה ואין. לגבי סרטונים ניתן לחפש ב-YOUTUB לפי הרכבת מיטת תינוק. בהצלחה איילת , מוקד המומחים

26/07/2017 | 20:58 | מאת: מורן

שלום. יש לנו 6 ילדים, 1 בן חודש-בסלקל , 2 בכיסאות בטיחות גילאים שנתיים וארבע ואחת בבוסטר-בת שש וילד בן 10 וילדה בת 12. יש לנו רכב 7 מקומות, כלומר חסר מקום 1. שאלתי היא האם מותר חוקית ובטיחותית לחגור שני ילדים יחד? רכבים מעל 5 מקומות כ"כ יקרים בגלל המס של המדינה. כל שכן רכבים מעל 7 מקומות שכמעט ואין בנמצא וכשיש הם עולים הון!אולי יש מקום לדבר על עניין המס בכנסת? האם לאירגון בטרם יש יכולת כזו? אשמח לתשובותיכם

מורן שלום אסור לחגור שני ילדים באותה החגורה. הן על פי החוק והן על פי הנחיות הבטיחות. שימוש בחגורה אחת לשני ילדים לא מאפשר הגנה נכונה של החגורה לילדים ותגרום לפגיעה קשה בילדים בזמן תאונה . לגבי נושא המס, הנושא מעניין וכאשר מס פוגע בבטיחות יש לבדוק את הנושא. עם זאת כל תהליך שינוי מדיניות הינו ארוך תווך ואיטי. בברכה, איילת, מוקד המומחים

15/06/2017 | 12:10 | מאת: דנה

שלום , יש לי 2 בנות בנות 4 ו שש וחצי, ואני צפויה ללדת עוד חודש . רציתי להושיב את הבכורה מקדימה על בוסטר גב על מנת שאוכל לשבת ליד התינוק מאחורה . כמובן לנטרל את כרית האוויר מקדימה . האם זה חוקי ואפשרי ?

דנה שלום ובשעה טובה חוק מושבי הבטיחות מאפשר התקנת מושבי בטיחות ובוסטרים במושב הקדמי כל עוד כריות האוויר מנותקות. במידה ולא ניתן לנתק את כרית האוויר הדבר אסור. עם זאת המלצת הבטיחות היא שילדים ישבו במושב האחורי עד גיל 13, זאת מכיוון שמרבית תאונות הדרכים הן חזיתיות, בעת הושבת ילדים מאחור אנו מרחקים אותם מהסכנה. במידה ובוחרים להושיב את ביתך הבוגרת מקדימה, מומלץ להזיז את המושב עד כמה שניתן לאחור. בברכה, איילת, מוקד מומחים בטרם

19/04/2017 | 13:42 | מאת: אלה

שלום רב, אנחנו משפחה עם 2 ילדים: בת 4.5 וילד בן שנה. עד עכשיו הגדולה בכסא בטיחות והקטן בסל קל. מועניינים להעביר את הקטן לכסא בטיחות. ברכב אחד יש לנו כסא של קוסקו סנסרה (נרכש ב2014) וברכב השני יש אוונפלו סימפוני E3 נרכש גם ב2014. מספר שאלות: 1. האם אפשר להעביר את הקטן לכסאות האלה עם כיוון הנסיעה? (שוקל 10 קילו) 2. מה לעשות עם הגדולה? להעביר לבוטר גב עם רצועות או בלי? תודה מראש

אלה שלום רב, שאלתך מורכבת וברשותך, אחלק אתה למספר נושאים: ישיבה בניגוד לכיוון הנסיעה - הישיבה נגד כיוון הנסיעה היא הדרך הבטוחה ביותר לנסיעה ברכב מכיוון שמרבית תאונות הדרכים הן חזיתיות. הנחיית הבטיחות היא להמשיך ולהסיע נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. מעבר מסלקל למושב בטיחות - החוק מגדיר את המינימום כלומר עד גיל שנה בניגוד לכיוון הנסיעה. כאמור, עדיף לחגור פעוט במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה, כל עוד מושב הבטיחות מאפשר זאת (יש לעיין בהוראות יצרן מושב הבטיחות לגבי גיל ומשקל). בכל מקרה ההמלצה היא לא להעביר עם כיוון הנסיעה לפני שמתמלאים התנאים הבאים: - מגיל שנה ומשקל 9 ק"ג ועד למשקל 18 ק"ג ניתן להושיב את הפעוט במושב בטיחות כשפניו עם כיוון הנסיעה. - יש לוודא כי הפעוט ישב בצורה זקופה בתוך מושב הבטיחות. - רצועות מושב הבטיחות בהן חוגרים את הפעוט צריכות לצאת מהחריץ שמעל לכתפי הפעוט. שימו לב! בחלק ממושבי הבטיחות יש להעלות את הרצועות הפנימיות לחריץ העליון כאשר המושב מותקן עם כיוון הנסיעה. - גב מושב הבטיחות צריך להיות גבוה מגובה אוזניו של הילד. מעבר ממושב בטיחות לבוסטר - על מנת לוודא שאפשר להעביר את הילד ממושב בטיחות לבוסטר יש לבדוק שלושה דברים (מבחינת החוק היבש, עד גיל 3 ): 1. הילד שוקל מעל 18 ק"ג 2. הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו 3. אוזניו גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים ממליץ להושיב ילדים בבוסטר עם גב במקרים הבאים: בהעברת ילדים ממושב בטיחות לבוסטר, מומלץ להעבירם לבוסטר עם גב – לרוב חגורת הכתף עוברת קרוב לצווארם ואז הם נוטים להעביר את החגורה אל מאחורי הגב או מתחת לבית השחי, דבר המסכן אותם. בוסטר עם גב מאפשר שחגורת הבטיחות תעבור במקום הנכון (על הכתף) ולא קרוב לצוואר. המשך יום נעים ובטוח, שלומית, מצוות מומחי 'בטרם'

18/04/2017 | 12:51 | מאת: משה

שלום אשמח להתייעצות לגבי חגורות בטיחות: להבנתי ישנן שני סוגים: ALR ו-ELR. כיצד אני יכול לדעת איזו חגורה מותקנת ברכב שלי? זאת כדי להבין האם אני צריך להשתמש ב-Locking Clip או לא המון תודה משה

משה שלום נחזור אליך במייל להסבר. בברכה, איילת, מוקד המומחים

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 23