מגן ראש למיטת תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/04/2014 | 23:28 | מאת: Shushon

שלום, עד איזה גיל מומלץ להשתמש במגן ראש למיטת תינוק? בני, בן 5 חודשים ומתהפך וזז לכל הכיוונים. הוא מצמיד את הפנים למגן הראש, אותו אליו ומנסה לטפס. האם החשש שלי מחנק מוצדק? האם ישנה סכנה בהורדת מגן הראש (חבלה מהסורגים למשל)? תודה מראש וחג שמח

שלום רב ותודה על פנייתך, עמדת ארגון 'בטרם' היא שאין הכרח להשתמש במגני ראש למיטת תינוק, הפגיעה מדפנות המיטה, אם תתרחש, אינה חמורה. במידה ותבחרו להשתמש במגנים, למניעת חנק, יש להדק אותם ככל הניתן לדפנות המיטה, לדאוג כי הם דקים ואינם מרופדים ועבים וכן לדאוג כי השרוכים לא יהיו נגישים לתינוק. בכל מקרה, מומלץ להוריד את מגן הראש כאשר התינוק מגיע לגיל חצי שנה, מכיוון שזה הזמן שהתינוק מתחיל לזוז יותר ולמשוך וכן לנסות ולטפס עליו. בברכה, מיכל, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים