תוקף בכסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/03/2014 | 07:17 | מאת: מוטי 0506791949

1. האם יש תוקף לכסא בטיחות 2. האם כסא שלא עבר נפגע בתאונה, יכולים עדין להשתמש גם לאחר התאריך שמצויון על גבי הכסא. 3.האם התאריך שמצוין על גבי הכסא הוא משמש את היצרן, כדי לדעת אם יש תקלה מאיזה סידרה הכסא. תודה מוטי

מוטי שלום 1. כן, למושבי בטיחות יש תוקף. לגבי משך השימוש, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד, כל יצרן מגביל את השימוש לפרק זמן שונה, יש לבדוק את הנושא ספציפית למושב שלכם. יש לבדוק את תוקף השימוש על המושב עצמו (מוטבע או במדבקה על גב המושב) וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות. 2.כאשר יש הגדרת תוקף השימוש על ידי היצרן- במושבי בטיחות שהיצרן קבע תוקף שימוש מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו. יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, אם המושב יספק את ההגנה במידה זהה ועל פי הבדיקות המקוריות (גם אם לא נצפים ליקויים). 3. הגדרת זמן יצור מיועדת הן למען חישוב התוקף והן למען זיוהי הסדרה. נושא אורך החיים של מושב בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי,ישנם מושבים בהם יש הגבלת זמן שימוש. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות על ידי היצרנים נובעת ממספר סיבות, העיקרית היא עדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות, ולכן בעקרון מומלץ להשתמש במוצר המספק לצרכנים את המוצר הבטוח ביותר. כמו כן, ישנם היבטים הנוגעים גם לאיכות החומר. במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. במקרה והיצרן לא הגדיר תוקף שימוש, בכל מקרה אין להשתמש במושב שגילו מעל 10 שנים. בברכה איילת, מוקד מומחים בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים