תירס שימורים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/03/2014 | 16:26 | מאת: אמא

האם בטוח לתת לפעוטות בני שנה וחצי שנתיים לאכול תירס מקופסאות שימורים?. בגן של ילדי נותנים להם ואחכ ביציאה אני רואה אותם שלמים...זה אומר שהוא לא לועס אותם. האם זה בטוח ???

שלום וברכה, תירס מבושל או תירס מקופסת שימורים – ניתן לתת לילד בהתאם ליכולות הלעיסה והבליעה של הילד. במקרה שלך שהילד אינו לועס נכון את התירס, ישנם שני אפשרויות או לשבת לידו וללמד אותו ללעוס לאט ובטוח וכך לבדוק שהוא לועס נכון את התירס או להמנע כליל מלתת לו לאכול. אין הבהרה חד משמעית בנושא זה האם מותר לתת לילד או אסור בנוגע לתירס אלא יש לבדוק מהם היכולות הלעיסה והבליעה של הילד ולפי זה להחליט אם לתת לו. בברכה, שירן, צוות מומחי בטרם.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים