העברת פגים מסלקל לכסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/03/2014 | 09:27 | מאת: שרון

הי, יש לי שתי פגות בנות שנה וחודש, עדיין לא 8 ק"ג, הן לא עברו עם הראש את גובה הסלקל אבל לא רחוקות משם. יעצו לי לעבור מסלקל לכסא בטיחות. האם ההמלצה ראויה? (כמובן כסא בטיחות שניתן לעגינה נגד כיוון הנסיעה, לוקחת בחשבון המלצתכם לעשות כן עד גיל שנתיים)

שרון שלום וברכה, בהחלט ניתן להעבירן למושב בטיחות משולב(המאפשר הושבה נגד ועם כיוון הנסיעה). חשוב לדעת, שאם אין רווח של רוחב 2 אצבעות בין קצה ראש התינוק לבין קצה הסל-קל (כלומר, הרווח לא קיים או פחות מהרוחב המצוין), יש להעבירן למושב בטיחות מותאם. חשוב לשים לב ברכישת המושב מה ההגבלות של הושבת התינוק נגד כיוון הנסיעה בהוראות היצרן (מאיזה עד איזה משקל / גובה) וכן, עם כיוון הנסיעה. הנחיית ארגון 'בטרם' היא להושיב ילדים עד גיל שנתיים נגד כיוון הנסיעה. בהצלחה, אסתי, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים