האם מדובר בטחורים טרומבוזיים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/11/2016 | 21:10 | מאת: יאיר

שלום לפני יומיים התחילו לי כאבים עזים בפי הטבעת ניתן לממש במקום מה שנראה כמו טחורים. יש גם בליטה בחוץ, משהו שמרגיש (אני לא יכול לראות) כמו טחור טרומבוזי. אלא שזה לא רק שם, אלא גם קצת בפנים אני ממשש ואני חש עוד לפחות בליטה אחת נוקשה כזו שמרגישה כמו טחור טרומבוזי. היציאות רכות, ויש דימום קל מדי פעם. אני מניח שהכאבים העזים הם לא רק מהטחור הנוקשה החיצוני, אלא גם מאלו שקצת יותר בפנים, וככל הנראה השילוב של המתח השרירי שעליהם, יוצר כאב רציף. בעבר סבלתי מפיסורה, ולאחר שנים של סבל עברתי ניתוח, ומאז זה לא חזר. כך שלא נראה לי שיש מעורבות של פיסורה. כ"כ פעם בכמה זמן סבלתי מטחורים, ובעבר אף בוצע ניקוז של טחור טרומבוזי חיצוני, וזה כלל לא היה נעים, לא בזמן הפעולה ולא בימים שלאחר מכן. 1. האם יש חובה/צורך ללכת להיבדק או שאני יכול לצאת מנקודת הנחה שמדובר בטחורים? 2. האם יכול להיות שיש טחורים טרומבוזיים לא רק בחוץ אלא גם כאלו שקצת יותר בפנים (אני מכניס טיפה את האצבע עם המשחה, וחש גושים נפוחים ונוקשים), ויש עליהם לחץ של השריר? 3. כמה זמן להמתין לשיפור מבלי ללכת לבדיקה? 4. אני נוטל אספירין במינון מניעתי, בימים האחרונים לא נטלתי, האם יכול להיות קשר כלשהו לכך שהתפתחו הטחורים הטרומבוזיים? (יש לי המוגלובין והמטוקריט מוגברים) תודה

06/12/2016 | 23:05 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יאיר שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב בעיה טכנית בפורום. מקוה שבינתיים יש שיפור עצמוני. ממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים לטחור טרומבוטי, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, טחורים טרומבוטיים יכולים להכיל רכיב פנימי יותר, ולרוב משתפרים בהדרגה בטווח ממןצע של כשבועיים לערך. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה ניכרת בטווח הזמן האמור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה