כאבים בפי הטבעת, מה זה יכול להיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/12/2016 | 14:47 | מאת: מיכל

יש לי הרפס 1 שמופיע מידי פעם בירך הפנימית קרוב לאיבר המין , לא מופיע כפצע אלא גוש תת עורי שלוקח לו זמן להיעלם ולפעמיים הוא דיי מחליש לי את הרגל, עד שהבנתי שזה הרפס סבלתי ממנו אפילו מעל חצי שנה רצוף, עכשיואחרי שטיפלתי חזר פעם אחת רק לשבוע, יש לי כאבים באזור פי הטבעת כבר שנתיים, תהיתי אם זה גם יכול להיות ההרפס , כי שם אני לא נמרחת וגם לא ממש יכולה לשים את השמן האתרי שמצאתי שפותר לי את הבעיה אני חוששת שמא זה אולי משהו סרטני, לפני שאני הולכת בדיקה שבטח תהייה מביכה , יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשלול דברים אחרים אולי לקחת כדור נגד הרפס מערכתי ? מחות מסוימות ? בדיקה עצבית , יש לי איזה בלט בעמוד שדרה מותני אבל הכאב ברקטום הוא כאילו רק בצד אחד בכל מקרה, אשמח לדעת לאיזה רופא קובעים תור , רשימת הכירוגים בקופה היא כללית האם התמחות כזא היא רק בבתי חולים ?

10/12/2016 | 21:36 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיכל שלום, תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, ורובם המכריע הן בעיות שפירות. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. יש מומחים כאלה גם במרפאות בתי החולים וגם בקהילה, וכמו בכל בעיה רפואית, ככל שתפני למומחה בתחום, גדל הסיכוי כי השירות שתקבלי יהיה מקצועני. יתכן כי בעיה מעין זו תזדקק ליעות של מומחים ממספר תחומים או בדיקות שונות ומספר מפגשים עם מומחה לתחום על מנת לנסות ולסייע.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה