דם בניגוב לאחר צואה האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/10/2016 | 13:52 | מאת: תמר

שלום רב מעונינת לשמוע חוות דעת האם דם בניגוב אחרי צואה עלול להיות מסוכן?? קרוב לשנה שאני רואה דם בניגוב. לרוב כמו כתמים בהירים ולפעמים גם אדום. זה בא והולך. לא כל הזמן. למשל חודש וחצי לא ראיתי כלום ופתאם שוב. בבדיקה אצל פרוקטולוג לפני 4 חודשים נמצא טחורים דרגה 1. הוא לא היה בטוח שזה הגורם ולכן הפנה אותי לקולונסקופיה. כבר היה לי תור ודחיתי אותו מפני שקשה לי לעמוד בהכנה הקשה לבדיקה. חשוב לי להבין אם קיימת דרך אחרת לבדיקת המעי ללא צורך בצום מאוכל במשך 24 שעות?ואם דם בניגוב עלול להיות מסוכן?

02/11/2016 | 00:12 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תמר שלום, דם מועט בניגוב יכול לנבוע ממקור דמם בפי הטבעת, כגון טחורים פנימיים, או ממקור דמם במעי. מקור דמם בפי הטבעת לרוב אינו מסוכן כל עוד אינו גורם לאנמיה, אך מקור דמם במעי יכול להיות יותר מסוכן, ולכן הופנית לקולונוסקופיה. למרות שדמם מפי הטבעת שכיח בהרבה מדמם מהמעי, חשוב לא להחמיץ אבחון מקורות דמם במעי. סוג הבדיקה של המעי תלויה בגילך, בהסטוריה המשפחתית, ועוד. ניתן לבצע קולונוסקופיה וירטואלית, אולם ההכנה אינה קלה יותר

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה