ניתוח לפרוסקופיה וולוולוס מעי גס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/10/2016 | 20:58 | מאת: דבורה

שלום רב, וולוולוס של המעי הגס, במה תלוי סוג הניתוח. האם ניתן לבצע את זה באמצעות הלפרוסקופיה או שישנם נתונים נוספים שצריך לבדוק? תדה.

22/10/2016 | 19:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דבורה שלום, אם מדברים על ניתוח אלקטיבי ומתוכנן בגלל וולוולוס בעבר, אז ניתן לבצע ניתוח זה בטכניקה לפרוסקופית וגם בטכניקה פתוחה. ככלל, אלו ניתוחים שניתן לבצע פעמים רבות בחתך קטן גם בשיטה הפתוחה, ובשל אורך המעי שנוטה להסתובב על צירו, ההתמצאות בניתוח לפרוסקופי לעיתים אינה קלה. יחד עם זאת, שתי השיטות לגיטימיות, ועדיף לבצע את הניתוח בהטכניקה שהכירורג מיומן בה ומרגיש נוח איתה.

25/10/2016 | 14:43 | מאת: דבורה

שלום רב פרופ' זמורה, תודה רבה על התשובה. אכן אמרו לי שיטת ניתוח פתוחה אך אני נרתעתי מאחר וידעתי שניתן לבצע זאת גם לפרוסקופי ופחות חיתוכים. כמו כן, האם סוג הניתוח (לפרוסקופי/פתוח), תלוי בגודלו של המעי הגס? מעי ארוך ומפותל כבמקרה שלי. האם החתך תלוי בגודלו של המעי? אם תוכל, אשמח אם תוכל לכתוב לי באיזו דרך אתה היית מבצע את הניתוח. האם זהו סוג הניתוח המבוצע באופן לפרוסקופי: https://www.youtube.com/watch?v=Uc1N8PKWizs (מיוטיוב). תודה רבה על התשובות, שנה טובה ובריאה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה