התקשות רקמות, אבצס בסמוך לפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/10/2016 | 18:20 | מאת: מומו

שלום רב, הנני גבר בן 32, בעבר עברתי ניתוח לקשירת טחורים פנימיים ( לא עזר ). לפני חצי שנה הופיע לי גוש קשה בדופן הישבן בסמוך לפי הטבעת, לאחרונה הגוש גדל 2-3 סמ פנימי נפוח לכיוון פי הטבעת. הייתי אצל פרוקטולוג לאחרונה שאמר שמדובר ברקמות קשות ככל הנראה בדרך לאבצס ולדבריו לחכות או שזה יספג בגוף או שזה יפריש את המוגלה לאחר שיווצר מעין חור בעור באופן טבעי, כמו כן רשם לי פלג'ל 1000 מג ל5 ימים. האנטיביוטיקה לא עזרה, האם להמתין ? האם לדעתכם צריך ניתוח? והאם במקרה שהאבצס יפתח מעצמו חייב ניתוח בכדי לטפל באבצס או שבאמת זה יכול לעבור מעצמו? תודה, מומו

22/10/2016 | 19:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מומו שלום, כעיקרון, הטיפול העקרוני באבצס סביב פי הטבעת הוא טיפול כירורגי. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מומלץ לפנות שוב לכירורג המטפל לבדיקה חוזרת

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה