כאבים רקטליים לאחר חדירה אנאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/10/2016 | 16:37 | מאת: שרון

שלום, לפני כארבעה ימים נחדרתי אנאלית ללא חומר סיכה (אחרי תקופה מאוד ארוכה ) מאז יציאות רכות מדי ושורף וכואב ברקטום בעיקר בישיבה או הליכה. האם יש מה לעשות (משחה כלשהי למריחה , חוקן , שטיפה וכו') או שזה אמור לעבור עם הזמן ? תודה.

22/10/2016 | 19:41 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרון שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב שהיה בחו"ל. מקוה שבינתיים יש שיפור עצמוני. בכל מקרה, מומלץ לייצב יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה. אם אין שיפור מספק מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה