שבועיים לאחר ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/10/2016 | 12:00 | מאת: דפנה

שלום ד"ר, אני בת 29 ולפני שבועיים בדיוק עברתי ניתוח פיסורה של חיתוך שריר הסוגר (בהרדמה מלאה), לאחר אי הצלחה בטיפול שמרני בפיסורה במשך שנה (נפידיפין, רקטוג'סטיק, אמבטיות, סיבים...). אציין כי מאז גיל 14 סובלת ממעי רגיז, עם הפוגות והתפרצויות לסירוגין. לאחר הניתוח עברתי מספר ימים של כאבים בחתך הניתוח בעיקר ביציאות, שהוגדרו לי כ"נורמלים", אך כ-4 ימים לאחר מכן התחלתי לסבול מכאבים חזקים ובלתי נסבלים בפצע הניתוח שהובילו גם לעצירות ממושכת. הגעתי פעמיים למיון שם טיפלו בי בתרופות נרקוטיות חזקות והן זריקות נגד הכאב. התרופות הנרקוטיות השפיעו עלי מאוד לרעה, והכאבים המשיכו עד לכדי כך שלפני מספר ימים הגעתי למיון, ומשם הוחלט לשלוח אותי לאשפוז למשך 3 ימים. אתמול שוחררתי הביתה בהמלצת המנתח, לאחר שגם קיבלתי במהלך האשפוז אנטיביוטיקה לוריד למקרה שישנו זיהום או דלקת באיזור, שלא הצליחו לאתר בבדיקות. המנתח אמר שהאיזור נראה "בסדר", ושלח אותי הביתה להמשך טיפול בשמן פראפין ואבילאק (ומשככי כאבים רגילים, אקמול, אופטלגין, ואמבטיות). הכאבים בחתך הניתוח עצמו כואבים מאוד אך נסבלים לעת עתה, אך מה שמדאיג אותי מאוד הוא שאני מרגישה שוב בכאבים של הפיסורה עצמה - אותם הכאבים אותם הרגשתי לפני הניתוח. חתך הניתוח נמצא בצד שמאל, ואילו הפיסורה הינה בצד ימין, כך שקל לי להבדיל בין השניים וגם להבחין שני סוגי הכאב השונים. אני יודעת שניתוח זה לא מרפא באותו הרגע את הפיסורה, אלא מאפשר לה להחלים באופן מואץ יותר לאור שיפור הזרמת הדם לאיזור ועידוד סגירת הפצע, אך למיטב הבנתי (וגם לאור הבטחת הרופאים) - הבנתי שההקלה בפיסורה עצמה אמורה היתה להיות מורגשת כבר בימים הראשונים לאחר הניתוח. שאלתי היא: האם אני יכולה להסיק, אם אין כל שיפור לאחר שבועיים בכאב הפיסורה, שהניתוח כשל? האם הכאבים והסיבוכים לאחר הניתוח יכלו לשבש את תהליך ההחלמה, כך שפספסתי את "חלון ההזדמנויות" לעידוד החלמת הפצע? האם חיתוך השריר עדיין רלוונטי להאצת ההחלמה, גם אם באופן איטי יותר? שאלתי אתמול את המנתח אם כאבי הפיסורה שנותרו בעינם הינם סימן רע, והוא רק ענה "לא", מבלי להסביר לי מעבר. אני מאוד מודאגת, שכן יהיה נורא לגלות כי כל הסבל והייסורים היו לחינם, וכי הפיסורה תישאר לאחר התקופה המסוייטת הזאת. אודה מאוד לתשובתך, דפנה.

22/10/2016 | 19:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דפנה שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב שהיה בחו"ל. אני מקוה שבינתיים יש שיפור עצמוני. ככלל, אנשים שונים מגיבים בצורה שונה לניתוח. ישנם כאלה המחלימים מבר יותר, ויש כאלה בהם ההחלמה איטית יותר. העובדה שהכאב לא חלף לאחר כשבועיים אינה מעידה בהכרח על "פיספוס חלון הזדמנויות". מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם עדיין יש צורך, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה