גרד בפי הטבעת אחרי ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/09/2016 | 10:48 | מאת: רניפ

שלום, לפני 4 חודשים עברתי ניתוח להסרת טחורים ופיסורה. לאחרונה התחיל לי שוב הגרד בפי הטבעת שאפיין את התקופה לפני הופעת הפיסורה. יש לי 4 יציאות ביום (בעיקר רכות) ואני מנגב רק במגבונים איכותיים. האם זה סימן של חזרת הפיסורה או גרד שניתן לטפל בעזרת משחה מתאימה ?

03/10/2016 | 21:41 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב שהיה בחו"ל כעיקרון, נדיר שגרד בפי הטבעת ללא כאב בעת היציאה או לאחריה נובע מפיסורה. ככלל, יש סיבות רבות שיכולות לגרום לגרד. פעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק את סיבתה אצל מטופל ספציפי, ולכן אנו מנסים טיפולים שונים, עד (שלרוב) מצליחים להקל על איכות החיים. הטיפול בגרד כולל מספר קוי טיפול. קו הטיפול הראשון כולל לרוב ייצוב יציאות בתוסף סיבים (כגון קונסיל) שימוש בסבונים היפואלרגניים, המנעות משיפשוף ככל שניתן, שימוש במשחות הגנה לעור, והמענות משימוש במגבונים מבושמים (ניתן לנסות להשתמש בנייר טואלט לח ללא בישום). קוי טיפול נוספים יכולים לכלול נסיון טיפולי בתולעים, המנעות הדרגתית ממרכיבי מזון שונים הידועים כמחמירי גרד, ועד לקוי טיפול יותר "אגרסיביים" במידת הצורך. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול. שנה טובה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה