לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/09/2016 | 12:54 | מאת: ימית

היי אשמח שתענה לי כל על השאלות מפני שהלידה שלי קרובה, ממש בימים אלה.. עברתי ניתוח לפיסורה קדמית שנוצרה מצואה קשה לפני שנה וקצת ובימים אלה צריכה ללדת ויש לי כמה שאלות: 1. האם מותר לעשות חוקן? 2. האם צירי הלחץ והלחיצות יכולים לגרום לפתיחתה? 3. האם מותר למרוח שמן שקדים באיזור או שזה עלול לגרום לקריעה מהמאמץ? תודה רבה!

17/09/2016 | 21:22 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ימית שלום, מותר לעשות חוקן, וצירים בלידה אינם גורמים לרוב לפתיחתה של פיסורה. מבחינתנו ככירורגים של דרכי העיכול מותר למרוח שמן שקדים ללא מגבלה, אולם מומלץ להתייעץ גם עם הצוות המיילד בשאלה זו. מומלץ להקפיד סביב הלידה על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס, המותרים לשימוש בהריון ובהנקה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה