פיסורה ותחושת מלאות בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/09/2016 | 00:03 | מאת: אורטל

שלום רב. אני סובלת מזה מספר שבועות מיציאות מאוד קשות וגדולות שגרמו לי לדימום בזמן היציאה. הלכתי לפרוקטולוג והוא אמר לי שיש לי פיסורה ונתן לי טיפול עם משחה ושמן. מה שיותר מדאיג אותי שהוא לא התייחס לתסמינים האחרים שציינתי בפניו. הבנתי שפיסורה זה דבר מאוד מאוד כואב ואני לא סובלת מכאב. רק בזמן היציאה קצת ולאחר מכן זה נרגע כמעט באופן מיידי. בנוסף, היציאות אומנם קשות אבל מתקיימות כל בוקר ובכמות גדולה ולמרות זאת אני עדיין מסתובבת עם תחושת מלאות בבטן כאילו לא עשיתי. מה הסיבה שאני מסתובבת כל הזמן עם תחושת המלאות הזו למרות שמידי יום אני מתרוקנת? האם זה עדיין הגיוני וקשור אך ורק לשינוי בתזונה כפי שהרופא ציין? (אני אכן לא שותה מספיק מים והתזונה די לקויה). אך בכל זאת אודה אם תוכלו לומר לי למה אני מרגישה כל הזמן תחושת מלאות למרות שאני מתרוקנת מידי יום? תודה רבה מראש

17/09/2016 | 21:13 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורטל שלום, תלונות של נפיחות בטנית כפי שאת מתארת יכולות להגרם כתוצאה מתזונה לקויה ומשתיה לא מספקת, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג או לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה