CT............................................

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/08/2016 | 18:01 | מאת: לי

שלום, אבא שלי בן 68, לאחר כריתת RUL מלפני שנתיים מעקב של PET CT מהיום, הכל תקין פרט לסעיף בטן ואגן שאני רוצה לשאול לגביו, כעת ללא קליטה פתלוגית של FDG בטן ואגן: קליטה מוגברת באנוס ללא שינוי מ 2015,. ככל הנראה פזיולוגי מספר אזורים סב-סנטימטרים היפודנסים בראש הלבלב ללא שינוי הפרוסטטה מוגדלת ולובולרית בולטת לכיס השתן. (בוצע ביופסיה לערמונית ויצא תקין) שינויים טרשתיים לאורך האאורטה הבטנית ללא אניאוריזמה כבד, כיס המרה,טחול,אדרנלים בגדר התקין. שלפוחית השתן בגדר התקין. אין עדות לאדנופתיה בבטן, באגן ובמפשעות מה המשמעות של קליטה באנוס? שינויים טרשתיים- משהו שדורש יחס? תודה מראש.

16/08/2016 | 20:16 | מאת: פרופ' עודד זמורה

כעיקרון משמעות המונח קליטה פיזיולוגית היא שהקליטה תקינה ואינה מצביעה על מחלה כלשהי. מעבר לכך אין באפשרותנו לתת יעוץ לבדיקות שלא ראינו, ולמטופלים שאיננו יודעים מהי בעייתם הרפואית

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה