לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/08/2016 | 10:48 | מאת: נעמה

שלום, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח לפיסורה. אמורה ללדת עוד חודש בעזרת השם ורציתי לדעת האם הלחץ של הלידה יכול לגרום לפתיחת הפיסורה? האם חוקן עלול לפתוח את הצלקת? תודה רבה!

16/08/2016 | 19:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נעמה שלום, כעיקרון הסיכוי להתלחקות פיסורה כתוצאה מתהליך הילדה עצמו המוך, ופיסורה מתלקחת פעמים רבות סביב זמן לידה בעיקר עקב שינויים בהרגלי היציאה ועצירות. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס, המותרים לשימוש גם בהריון והנקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה