בעית טחורים קשה.. אני ממש זקוקה לעזרה בדחיפות...

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/07/2016 | 14:04 | מאת: שמרית

בת 29.5, לפני שבועיים התחילו לי כאבים בזמן יציאות והיציאות היו עם דם הנחתי שזה טחורים. קניתי procto pro זה עזר אולי רק בפעם הראשונה ששמתי. בהתחלה הייתי עוצרת את הצואה מלצאת כי פחדתי מהכאבים שהולכים להיות אבל היו פעמים שלא הצלחתי להתאפק והיה לי לחץ בבטן וברגע שהגוש הראשון יצא, בכאב וקושי רב, שאר היציאה היתה בסדר ובלי כאבים (אבל עם דם). כך זה היה עד לפני ארבעה ימים. בארבעה ימים האלו אני לא מצליחה להוציא את הצואה מרגיש לי כאילו היא יוצאת ונכנסת חזרה. למרות שאני ממש מתאמצת ולוחצת (למרות הכאב הרב, אני ממש רוצה להוציא). פשוט אין יציאות ואני מרגישה שזה מצטבר בגוף שלי. אתמול בלילה קמתי כי כאב לי באזור, מיששתי בליטה מימין לפי הטבעת. בבוקר הקאתי והבטן שלי קשה וכואבת, אני לא מרגישה טוב, עד כדי כך שלא הייתי מסוגלת ללכת לעבודה. אני חייבת להבין האם זה סימפטום של טחורים? האם צפוי לחלוף מתישהו מעצמו? איך אני גורמת לצואה שתקועה כבר ארבעה ימים לצאת? חוקן זה פתרון (אף פעם לא עשיתי)?אני מפחדת שזה כבר מסוכן שאין לי יציאות אז האם זה נשמע ככה? אם כן, אלך לרופא (עדיף שיחלוף מעצמו כמובן) או אולי יש משחה אחרת בלי מרשם? אני ממש זקוקה לעזרה בדחיפות... תודה..

14/07/2016 | 21:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שמרית שלום, תלונות כפי שאת מתארת יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל פיסורה, טחורים חיצונייםעם קרישי דם, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה