מה ההבדל בין פולים לבין טחור (חיצוני)?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/07/2016 | 11:01 | מאת: א

בעקבות עצירות ומאמץ בשירותים, הרגשתי בימים האחרונים סוג של ג'ולה קטנה בפי הטבעת (חיצונית). היא לא מדממת ולא כואבת ונודע לי עליה במקלחת וכשניגבתי. האם לדחוף חזרה? האם זה מצדיק טיפול כלשהו? אין לי בעיות יציאות, זה לא מדמם ולא כואב. האם זה יגדל לבד? לשים משחה? אני אובדת עיצות. תודה

09/07/2016 | 22:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. אם אין כל סבל, סביר לחכות בסבלנות בתקוה שהממצא יחלוף עצמונית. אם הממצא מתמיד מספר שבועות, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה