בעיית אטימה כתוצאה מטחורים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/06/2016 | 13:20 | מאת: רונה

שלום, אני בת 59 בריאה ולא נוטלת תרופות. יש לי טחורים בדרגה 2 שלעיתים רחוקות מדממים וגורמים לרגישות נסבלת. אינני סובלת מעצירות או כאבים בזמן היציאות והיציאות שלי רכות. הבעייה היא שבשנתיים האחרונות אינני מצליחה להתנקות לחלוטין לאחר כל יציאה וגם שימוש בנייר לח אינו עוזר. בנוסף לאחר כל יציאה מופיעה הפרשה שקופה או עכורה המאלצת אותי להשתמש בפדים.יש הפרשה גם כשאינני מרגישה שום רגישות או בליטות מפי הטבעת. נבדקתי לפני כחודש אצל פרוקטולוג (מומחה) שאמר כי ייתכן וקיימת בעיית אטימה שנובעת אולי מהטחורים, קראתי כאן לראשונה בשאלות קודמות על סינוס פילונידאלי. שאלותי הן: 1.האם ייתכן שבעייתי היא סינוס פילונידאלי שלא אובחנה בבדיקה? 2.מהי בעיית אטימה וממה היא נגרמת? תודה מראש

09/07/2016 | 22:19 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רונה שלום, סינוס פילונידאלי גורם להפרשה באזור עצם הזנב, בעוד פיסטולה פריאנאלית גורמת להפרשה מתמדת באזור פי הטבעת. ברוב הפעמים, רופא מומחה יזהה פיסטולה בבדיקה, אולם לעיתים היא נחבאת וקשה לראות אותה. בעיית אטימה של פי הטבעת יכולה לקרות מסיבות רבות, ולעיתים יכולה להיגרם מטחורים צנוחים, אולם נדיר שיש בעיית אטימה כאשר הטחורים לגמרי בפנים ואינך מרגישה כל בלט. בכל מקרה, אם יש חשד לבעיית אטימה, כדאי לנסות ליטול תוסף סיבים כגון קונסיל המשנה את מרקם היציאות למרקם שיותר קל לשלוט בו ופחות נוטה לדלוף, גם אם אין עצירות. אם הבעיה נמשכת ופוגעת במידה ניכרת באיכות חייך, מומלץ לפנות שנית לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה