הכנה לבדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/07/2016 | 04:17 | מאת: טליה

יש לי תור לבדיקה פרקטולוגית ראשונית לאיבחון טחורים ונאמר לי במוקד זימון תורים לכירורג קולורקטאלי שעליי לעשות חוקן שעתיים לפני התור אך לא הוסבר לי מעבר כך, גם כששאלתי איזה חוקן עליי לקנות נאמר לי שהם יבררו והם לא חזרו אליי וכל פעם שאני מתקשרת זה נציג אחר. איזה חוקן עליי לקנות ומה הכמות? האם אפשר שלוש שעות לפני ולא שעתיים כדי שלא יקרה מצב שתיהיה לי צורך בהתרוקנות בנסיעה? יש אפשרות לשתות אבקה או כדור במקום? עליי להיות בצום או להימנע מאוכל מסוים לפני? אפשר לעשות את החוקן לבד? איך? האם הבדיקה לבחורה צעירה שעדיין לא עברה לידות יכולה להוות סיכון כלשהו? תודה על התשובות :) טליה

09/07/2016 | 22:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טליה שלום, ישנן מרפאות שנוהגות כשגרה להמליץ על חוקן ניקוי טרם הבדיקה. ניתן להשתמש בחוקן מסוג פליט אנמה (בא בבקבוקון). מחדירים עצמונית לפי הטבעת בעדינות עם מעט חומר סיכה כגון וזלין, מרוקנים את תכולת הבקבוק ומוציאים אותו. משתדלים להחזיק את התוכן כרבע שעה ומתרוקנים. אין בעיה לבצע כ 3 שעות טרם הבדיקה. אין סכנה מיוחדת לבחורה שטרם ילדה. אין צורך בצום או בהגבלות מזון.

10/07/2016 | 11:05 | מאת: טליה

תודה רבה על התשובה אך לא השבת לי לגבי הכמות, 133 מ"ל או 250 מ"ל? שוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה