כניראה סיבוך לאחר קשירת טחור

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/06/2016 | 07:25 | מאת: אורי

שלום, לא מצליח ללכת לשירותים בצורה מסודרת כבר 3 ימים. לפני 3 ימים ביצעתי קשירת טחור , ה]עולה עצמה לא הייתה כואבת במיוחד אחר ביומיים הבאים סבלתי מבאבים עזים ביותר - נאלצתי ליטול משכחים באופן תדיר. ביום השלישי הכאב נרגע אבל לא כאשר אני מנסה ללכת לשירותים, כל מאמץ מינימאלי גורר אחריו כאב עז, כמו כן אני מרגיש בפתח היציאה "חסום" ובקושי רב מצליח מדי פעם להוציא קצת צוואה. לא יודע מה לעשות, 3 ימים מבלי להוציא צוואה יכול להיות מסוכן. האם עלי לחכות? לסור למיון? לקחת כדור? תודה!!

09/07/2016 | 22:13 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, נדיר שקשירת טחורים תגרום להפרעת התרוקנות מעבר לתחושת הפחד להתרוקן. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ. אם מופיעים כאבי בטן או נפיחות בטנית יש לפנות למיון

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה