טחורים או פיסורה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/06/2016 | 18:11 | מאת: סיון

שלום רב, אני בשבוע 22 להריון. לפני כניסתי להריון סבלתי מפיסורה וטופלתי במשחה רקטוג'סיק במשך שבועיים לערך עד שגיליתי שאני בהריון והפסקתי בעצת הרופא משימוש במשחה. מכל מקום, הכאבים חלפו ההריון עבר בשקט עד עכשיו. בימים האחרונים החלו לי כאבים בפי הטבעת והרגשתי בליטה שאני מניחה שמדובר בטחור. אציין כי איני סובלת מעצירות. ברצוני לשאול אילו משחות או שמנים להקלת הכרבים מותרים לשימוש בעת הריון. תודה רבה

26/06/2016 | 17:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סיון שלום, הטיפול הבסיסי הן לטחורים והן לפיסורה, גם במהלך הריון הוא להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס. מעבר לכך, מרבית המשחות המשמשות לטיפול בטחורים ובפיסורה לא נבדקו בזמן הריון, אולם תאורטית הסיכון בהם מינימאלי. כדאי להבדק ולהגיע לאבחנה כדי לכוון את הטיפול נכון.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה