ניתוח פרולפס רקטאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/06/2016 | 06:56 | מאת: פולי

היי אני בת 34, עברתי לפני 3 חודשים ניתוח פרולפס רקטאלי דרך הבטן, מאז הניתוח יש לי יציאות תקופות מאוד כמעט כל שעה אפילו אם אני כמעט ולא אוכלת, היציאות דביקות ולא מתרוקנות עד הסוף, לפעמים נמרכות בתוך פי הטבעת ואני יכולה רק לנקות אותן עם נייר לח, עשיתי חוקן ונכנסתי מעל 10 פעמים לשירותים בכמות מוגזמת, אחרי החוקן לא נכנסתי 5 ימים ואז שוב חזרו היציאות הדביקות כל שעה, אני אוכלת לרוב אוכל מבושל בלי מוצרי חלב, אני מרגישה שהשרירים לא נפתחיח כשיש יציאה לפעמים.. בבקשה תסבירו לי אם זה תהליך שיכומי מניתוח כזה ? בניתוח הסירו לי חלק של המעי הגס וחיברו אותי ליד עצם הזנב rectopexy

12/06/2016 | 21:41 | מאת: פרופ' עודד זמורה

פולי שלום, ככלל, תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור רצפת האגן, כולל הפרעות בהרפית רצפת האגן ועוד. סביר שיהיה מומלץ לעבור בירור של תפקוד רצפת האגן, למשל על ידי דפקוגרפיה או אולטרסאונד פרינאלי דינאמי. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג המנתח, הבקיא בכל פרטי המקרה, או למרפאת המחלקה המנתחת , ליעוץ להכוונה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה