אטרזיה אנאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/05/2016 | 21:44 | מאת: מ

בסקירה שניה התברר שלעובר קיימת אטרזיה אנאלית באורך 1.5 סמ . הרופא הפנה אותנו לmri עוברי אני מאוד מוטרד ממצא זה היות והריון זה בא אחרי שמונה שנים הריון ראשון . מה יהיה בעתיד לילד והאם ניתן לתקן ממצא זה ???

31/05/2016 | 16:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. ככלל, אטרזיה אנאלית היא מום מולד שניתן לחיות איתו וניתן לנסות לתקנו באמצעות ניתוחים, אולם פעמים רבות נשארות מגבלות שונות, כגון קשיים ביכולת השליטה בפי הטבעת. יחד עם זאת, אינני כירורג ילדים, ואיני מטפל במומים אלו בגיל הילדות. מומלץ לפנות לכירורג ילדים ליעוץ

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה