האם מדובר במקרה קלאסי של טחורים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/05/2016 | 11:06 | מאת: אר

שלום, אני בת 37, לפני כ 8-9 שנים סבלתי מהתקף טחורים ראשון. לאחרונה, לפני כחודש חזר התקף מסוג זה - היו 10 ימים בהם לא כלתי לשבת, לרבות חום. שימוש באמבט ומשחה בסופו של דבר לאחר כ 10 ימים סיימה את ההתקף. אך בשבוע האחרון, במיקום אחר בפי הטבעת!! חזרה התופעה במימדים קטנים הרבה יותר, זיהיתי גולה של כלי דם והרבתי במחשה שסייעה לאחר יממה לסיים את התופעה. אני אוכלת מאוזן, עוסקת בהליכות לשם הספורט, לאחרונה חזרתי מחול, שאלתי - האם ניתן להבין מה הטריגר להתקפים ? האם נדרש לשנות משהו בשגרה ? האם נדרשות דיקות מעמיקות?

31/05/2016 | 16:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, הטיפול המניעתי הטוב ביותר למניעת השנות של התקפים של טחורים כולל הקפדה על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה. חשוב להקפיד על פעילות גופנית סדירה. מומלץ להמנע מישיבות ממושכות בשירותים. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה