גירוד בעור חוזר ונשנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/05/2016 | 22:36 | מאת: שלומי

דר שלום, מזה שנתיים יש לי גירוד במקום ספציפי במקום של החיבור בין שני הישבנים קרוב לעכוז הימני. נשללו פרזיטים למיניהם במעיים ,או פטרייה. הבעיה היא שהגירוד חוזר ונשנה ,הוא נעלם כשאני משלב שתי סוגי משחות-אחת לטחורים והשנייה נקראת אלוקום קרם. האם יכול להיות שיש שם חיידק שחוזר? מה יכול לגרום לגירוד הזה לחזור כל פעם? תודה

16/05/2016 | 20:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלומי שלום, גרד אנאלי היא תופעה רפואית מוכרת ונפוצה. ישנן מגוון של סיבות שיכולות לגרום לגרד אנאלי, ובחלק גדול מהמקרים לא מאתרים בבירור את הסיבה, והטיפול הוא סימפטומטי, דהיינו בגרד עצמו. לרוב הסיבה אינה חיידקית. אם המשחות משפרות את הגרד במידה מספקת, ניתן להשתמש בהן. אם ישנה פגיעה ניכרת באיכות החיים, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה