כאבי בטן, לחץ בפי הטבעת וגרד

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/05/2016 | 08:16 | מאת: ת

שלום רב, אני בן 36. לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבי בטן תחתונה, לחץ קל בפי הטבעת, גרד בפי הטבעת ויציאות מרובות (לא שלשול) - אין דימום. 1. נבדקתי על ידי כירורג כללי שביצע בדיקה רקטלית - הבדיקה תקינה. 2. נבדקתי על ידי גסטרו שביצע קולונסקופיה + לקח דגימה (הבדיקות תקינות) שאלתי היא האם הבדיקות שביצעתי כללו במסגרתן גם בדיקה של פי הטבעת או שעלי לפנות בנוסף גם לפרוקטולוג?

16/05/2016 | 20:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, לפי תאורך עברת בדיקה חלקית של פי הטבעת (בדיקה רקטאלית), אולם כנראה לא עברת בדיקה מלאה שכוללת גם אנוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה