תוצאות של בדיקה והסבר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/02/2016 | 16:55 | מאת: אחת

שלום רב. עברתי לפני כ3 שבועות בדיקת קולונסקופיה אשר יצאה תקינה לחלוטין(רמת ההכנה הייתה טובה מאוד לפי הדו"ח ). כמו כן כדבר שבשגרה נלקחו ממני 3 ביופסיות מהאליום מהמעי הגס ומהרקטום. 2 הביופסיות של האליום והמעי היו תקינות. בביופסיה השלישית ברקטום נרשם המלל : hyperplastic colonic mucosa . רציתי הסבר לתוצאה הנ"ל.... תודה.

01/03/2016 | 18:58 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, מדובר בממצא חסר משמעות שאינו דורש בירור, טיפול או מעקב. יש לבצע קולונוסקופיה חוזרת כמתוכנן (אם מדובר בבדיקה לגילוי מוקדם של גידולי מעי, ואין לך גורמי סיכון מיוחדים, לרוב מדובר במרווח של 5-8 שנים)

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה