טחורים בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/02/2016 | 22:26 | מאת: Sam

שלום, אני כרגע בהריון חודש 7. עוד לפני ההריון היה לי טחור אחד חיצוני לא מכאיב ולא מפריע. אני הייתי טבעונית לפני ההריון והיו לי יציאות סדירות וכמובן תזונה מלאת סיבים תזונתיים. בנקודה הזו בהריון פתאום שמתי לב שאותו הטחור נהיה טיפה נפוח אך עדין לא מפריע ומכאיב. אציין שגם עכשיו יש לי יציאות סדירות ותזונה טובה. שאלתי היא האם לטפל בטחור הבודד? האם יש דרך להעלים אותו ? קניתי היום משחה של לייף/ פרופשיונל על בסיס הממליס. למרות שאין כאב או דימום , האם לטפל? תודה מראש, סאם.

01/03/2016 | 18:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סאם שלום רב, כעיקרון אין צורך לטפל בטחור שאינו גורם לכל סימפטומים. המשחות שאת מציינת יכולות להרגיע מעט סימפטומים כשאלה מופיעים, אך אין להם אפקט מניעתי. המניעה החשובה ביותר היא הקפדה על ריכוך יציאות לכל אורך ההריון וסביב הלידה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה.

16/06/2016 | 22:20 | מאת: סיון

תודה על המענה בהמשך לשאלה הקודמת אולי לא הסברתי עצמי כראוי. כפי שכתבתי אני בשבוע 22 ומבחינת סימפטומים אז נכון שאין לי בעיה ביציאות אך אני בהחלט סובלת מכאבים ורציתי לברר אילו משחות מותרות לשימוש במהלך הריון על מנת להקל על הכאב. תודה סיון

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה