משחות עם סטרואידים בזמן טיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/02/2016 | 10:49 | מאת: טלי

שלום פרופסור זמורה, אני סובלת מצריבה כרונית בפי הטבעת. היציאות שלי בדרך כלל מאוד רכות עד שלשוליות וגם מרובות. נאמר שיתכן ויש לי מעי רגיז. משחת בייבי פסטה או קרם אלווורה עוזרים זמנית. לאחרונה מאוד צורב לי אפילו מספר שעות, לאחר משחת פרוקטוגליבנול. בזמנו פרוקטולוג רשם לי קרם דרמקומבין למריחה פעמיים ביום לפי הצורך ללא הגבלת זמן. אושרו לי כדורי סטופיט, מספיק לי עד 2 ביום. שאלתי האם אפשר לחזור למרוח דרמקומבין או בטאקרוטן, בהתחשב שאני מטופלת כיום בכדורי כימו בלבד. (קסלודה לחצי שנה), ושאלה שניה, האם להפסיק למרוח פרוקטוגליבנול, בגלל הצריבה. בתודה מראש על עצותיך המועילות.

01/03/2016 | 19:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טלי שלום, משחת פרוקטוגליבנול נועדה לשפר את איכות החיים, ואם היא לא משפרת את איכות חייך, ואפילו מרעה אותם, אני לא רואה סיבה טובה להשתמש בה. ניתן להשתמש במשחות הגנה כגון בייבי פסטה ללא הגבלה, ולהשתמש המשחת דרמקומבין לתקופה מוגבלת כל פעם. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה