כאבים ונפיחות ברקמת החלחולת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/02/2016 | 12:52 | מאת: חיים

שלום רב, אני בן 42, בסה"כ בריא, נוטל תרופות קבועות (לחץ דם ואנטי דיכאון). מקפיד על תזונה בריאה ושתיה מרובה. בעבר סבלתי מטחורים ועברתי לפני שנים פעמיים טיפולים בשיטת hal dopler. כיום ככל הידוע לי אין לי בעיית טחורים אך חוזרות ונישנות אצלי בעיות של כאבים בחלחולת, שנגרמים מנפיחויות של הרקמות ליד הרקטום (פנימית), דבר הגורם לכאבים, וזה כמעט לאחר כל יציאה. אני מקפיד על יציאות רכות אך לפעמים הכאבים מופיעים גם במקרים כאלה. אני מטפל בשימוש בנרות פרוקטוגליבנול עם משפחה הומאופטית נגד טחורים, שאני מורח על הנר לפני. השילוב של שניהם מאוד מקל, אבל למחרת, בעת יציאה הכאבים חוזרים ושוב אני מטפל. אין לי בעית שליטה או דימום או דליפות. רק כאבים ונפיחויות. האם מדובר בדלקת כרונית? מה ניתן לעשות ע"מ לטפל כי זה פוגע לי משמעותית באיכות החיים. תודה

20/02/2016 | 20:45 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיים שלום, לצערי מתאורך איני יכול להקיש במדוייק ממה אתה סובל כרגע ומה מצבך. פורום זה נועד לספק מידע כללי על נושאים בתחום התמחותנו, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם התלונה פוגעת באיכות חייך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה