נמנעת מפיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/02/2016 | 18:46 | מאת: אביה

שלום, לפני 8 חודשים עשיתי ניתוח לפיסורה והכל עבר. כרגע אני בחודש שני ואני נורא חוששת שהיא תחזור.. לפעמים לוקחת פגלקס. אך לא תמיד יש יציאה קשה ולפעמים היא די רכה, רציתי לשאול האם לקחת פגלקס אך ורק לפעמים או על בסיס קבוע? והאם ניתן להכניס טיפה וזלין לפי הטבעת וכך היציאה תחליק? תודה רבה וסליחה על האורך פשוט אני אהיה אבודה אם הפיסורה תחזור!

20/02/2016 | 20:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אביה שלום, המניעה הטובה ביותר על מנת להקטין ככל הניתן את הסיכוי להווצרות פיסורה היא מניעת עצירות, הן במהלך ההריון, הן סביב הלידה והן לאחריה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה, ואם את משתמשת במרככי יציאות כגון פגלקס או נורמלקס, מומלץ להשתמש בהן בקביעות. אין בעיה למרוח וזלין, למרות שרפואית לא ידוע שמריחה כזו מקטינה את הסיכוי להווצרות פיסורה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה